Bach Larch | Voor meer vertrouwen in jezelf

Bach bloesem overzicht: Bach Larch

Bachbloesem Larch is geschikt voor mensen met een gebrek aan zelfvertrouwen. Twijfel aan jezelf houdt je tegen om nieuwe dingen te  ondernemen, altijd weer overtuigd dat het toch zal gaan falen. Het kost moeite om je eigen kwaliteiten te zien: in jouw ogen kunnen anderen alles altijd beter.

Bachbloesem Larch

Om moedeloos van te worden! De angst om te falen zorgt ervoor dat je nergens aan begint, zelfs als je eigenlijk diep van binnen weet dat je er talent voor hebt. Zo gaat er veel potentie verloren.

Niet alleen dat, maar als ze wel iets besluiten te ondernemen, is de kans dat het misgaat door de voorzichtige houding alleen maar groter. Daarmee wordt het een self fulfilling prophecy: “Zie je wel! Ik zei toch dat ik het niet kon!” Je komt daarmee al snel in een vicieuze cirkel terecht.


Voordelen

Prijs

Larch los

  • Meer zelfvertrouwen

  • Initiatief durven nemen

  • Minder bang voor fouten

Larch in een mix 

  • Persoonlijk voor jou samengsteld

  • Met andere bloesems die jou gaan helpen

  • Voordeligste keuze

Biografie van Larch

Larch kennen we in het Nederlands als de Lariks, een coniferen soort. Als enige in West-Europa voorkomende van deze soort, laat de plan in de winter zijn naalden vallen. De bomen worden tot zo’n 30 centimeter hoog. In het voorjaar dragen ze helder groene naalden, die in de loop van het jaar steeds donkerder worden tot ze in het najaar de kenmerkende herfstkleuren bereiken.

Waarom heeft iemand zo weinig zelfvertrouwen?

Vaak is het gebrek aan zelfvertrouwen al in de jeugd ontstaan:

  • Ouders die altijd hun eigen falen benadrukten in het bijzijn van de kinderen.
  • Als een kind steeds te horen krijgt dat een broer of zus alles beter kan.
  • Steeds te horen krijgt “bij jou gaat alles fout”.
  • Hierdoor denkt een kind dat het niets kan en laat alles aan anderen over.

Een kind voelt zich bijvoorbeeld niet in staat om alleen iets te ondernemen, durft niets of probeert zich altijd achter zijn moeder te verstoppen. Deze remedie helpt bij gebrek aan zelfvertrouwen, minderwaardigheidscomplex, faalangst. Bach Larch helpt om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Bachbloesem Larch
Ja zeggen tegen het leven.

Zelfverzekerd van buiten, maar…

Soms heb je mensen die veel zelfvertrouwen lijken te hebben en net doen of ze alles kunnen. Het enige waar ze in werkelijkheid goed in zijn, is bluffen. Van binnen zijn ze één en al twijfel, maar ze weten dit goed te verbergen onder een grote mond en veel bravoure.

Voor deze mensen kan het moeilijk zijn te onderkennen dat, hoe hard ze ook roepen hoe goed ze wel niet zijn, ze van binnen een slecht zelfbeeld hebben. Ze houden het gebrek aan vertrouwen daarom zelf in stand door te doen alsof het er niet is, en zichzelf te overschreeuwen.

Werking Bach Larch, reviews van gebruikers

Bachbloesem Larch valt in de categorie voor moedeloosheid en wanhoop.

Deze bloesem helpt je om jezelf te herwaarderen, zodat het niet van anderen of situaties afhangt om iets te kunnen presteren. Je leert je eigen talenten te herkennen en te gebruiken om jezelf te kunnen ontplooien.

Je durft risico’s te nemen, want als het mislukt weet je dat jij je best hebt gedaan.

Larch geeft zelfvertrouwen. Hierdoor durven mensen wel de initiatieven te nemen en het risico te nemen dat het ook mis kan gaan. Ze willen er hard voor werken om hun doel te bereiken.

Je leert je fouten accepteren als waardevolle lessen.

In de Bach bloesem therapie wordt deze bloesem gecombineerd met andere remedies, om een persoonlijke mix voor jou samen te stellen. Op maat gemaakt, zodat het echt aansluit bij wat JIJ nodig hebt.

Extra ondersteuning bij Larch gemoedstoestand

Zoek naar nieuwe ervaringen, zoals leerzame hobby’s of contact met andere mensen. Hierdoor leer je nieuwe kanten van jezelf ontdekken. Een affirmatie die goed bij Larch past is: “Ik zet alle denkbeelden over mijn beperktheden van mij af”. Vaak zijn mensen met ADHD of Autisme ook onzeker over zichzelf. Dat is jammer, want daardoor heb je geen ruimte om je eigen unieke kwaliteiten te ontdekken.