Bachbloesem Impatiens | Ik heb geduld en ben vol begrip

Bach remedies: Bach bloesem Impatiens
bachbloesem impatiens

Bachbloesem Impatiens (Reuzenbalsemien) types zijn snel van handelen en denken. Snelle beslissers, die graag alleen werken omdat ze zich ergeren aan het tragere tempo van anderen en bang zijn dat ze daar zelf door worden afgeremd.

Daarbij zijn ze ook snel van begrip, zodat ze nieuwe denkbeelden en onderwerpen snel begrijpen. Maar hebben er geen geduld voor dat anderen daar meer tijd voor nodig hebben. Worden nerveus van het gestuntel van anderen.

Liever een mix op maat?

Laat ons Impatiens verwerken in een mix die écht past bij wat jij nodig hebt

Biografie van Reuzenbalsemien

Reuzenbalsemien is een oeverplant, die wel 1.80 m hoog kan worden. Hij groeit langs rivieren en kanalen, of op laaggelegen vochtige grond. Deze vlezige plant bloeit tussen juli en september. De bloemen hebben een lichtgele kleur of roodtinten. Impatiens is het Latijnse woord voor ongeduldig. De naam verwijst ook naar naar het plotseling openspringen van de rijpe vrucht wanneer deze wordt aangeraakt. Dat is precies wat het Impatiens type ook doet als hij geprikkeld is: ontploffen van boosheid.

Irritante gewoontes

Wanneer een spreker te langzaam praat, maken Impatiens types de zin af. Ook hebben ze er een handje van om werkzaamheden over te nemen van mensen die niet snel genoeg werken. Zenuwachtige en actieve mensen, die snel eten, bewegen en praten.

Nog een irritante gewoonte is dat ze  soms prikkelbaar en ongeduldig zijn als anderen minder snel zijn. Gelukkig is de boosheid die snel opkomt ook weer snel tot bedaren gebracht. Die boosheid wordt geuit door bijvoorbeeld met deuren te slaan.

Door hun ongeduld lopen ze sneller blessures op, of kunnen zichzelf in gevaar brengen door bijvoorbeeld zomaar de straat over te steken zonder op te letten.

Ze zijn knap, intuïtief, en doelmatig in wat ze ondernemen.

Ze houden van uitdagingen, en zoeken graag de toppen van hun kunnen op en zijn het liefst met verschillende dingen tegelijk bezig. Maar door hun gedrag kunnen ze arrogant, bot en weinig tactvol overkomen. En doordat ze veel energie gebruiken, kunnen ze ook eerder opgebrand raken.

Bachbloesem Impatiens
De kat uit de boom kijken en een afwachtende houding aannemen is een leerdoel voor de Impatiens mens.

Werking bachbloesem Impatiens

Dit type in evenwicht is geduldig, rustig, heeft een sympathieke uitstraling en heeft respect  voor andermans tempo. Kunnen zich goed aanpassen aan andere omstandigheden zonder zelf gehaast en geïrriteerd te worden. Ze hebben wel nog een hoger tempo dan anderen, maar beter te pruimen voor hun medemensen.

Impatiens hoort bij de categorie “alleen voelen en eenzaamheid”.

In onze westerse maatschappij (in tegenstelling tot sommige andere culturen) komt veel van deze ongeduld energie vrij. Daardoor is dit een bachbloesem die veel wordt geadviseerd!

Deze remedie haalt de positieve eigenschappen boven, zoals vriendelijkheid, sympathie, bekwaamheid, intuïtief zijn. Een goede remedie bij slapeloosheid en nerveuze spanningen. Ook goed voor kinderen die al snel vinden dat iets te langzaam gaat en het zich het beste voelen als ze ongestoord hun gang kunnen gaan.

Extra ondersteuning bij Impatiens gemoedstoestand

Ademhalingsoefeningen of mindfulness zijn een goede manier om te leren eerst tot 10 te tellen. In het boekje “Adembeweging”van Rita Beintema vind je volop tips voor een goede ademhaling.

Mindfulness en Bachbloesem therapie hebben niet voor niets veel raakvlakken. Beiden draaien om bewustwording. Kijk alleen al naar de titel van deze pagina: die kun je prima gebruiken als affirmatie bij je volgende meditatie.

Ik heb geduld en ben vol begrip.

Ook de aromatherapie kan ontspannend werken, met geuren, zoals lavendel of marjolein. Je kunt zelf een ontspannende massageolie maken van zonnebloemolie met een paar druppels marjolein. lekker voor stijve nekspieren.

Verder is het goed om afleiding te zoeken voor de nerveuze spanning, zoals een sport, muziek maken, tapdansen en noem maar op!