Bachbloesem Honeysuckle | Ik leef nu met mooie herinneringen

Bach bloesem remedies: Honeysuckle

Geestelijk in het verleden leven is een gemoedstoestand, die niet alleen bij bejaarden voorkomt. Wanneer je ouder Bachbloesem Honeysucklewordt is het logisch dat je gedachten af en toe terug gaan naar vroeger tijden. En dat je terug denkt aan mooie herinneringen. Bachbloesem Honeysuckle helpt om weer meer in het heden te leven. Vooral als dit in het verleden leven je belemmert.

Het is namelijk wat anders als men de belangstelling voor het hier en nu verliest en in een periode van verdriet, verveling of grote zorgen terug gaat herinneringen aan idealen van vroeger of verloren geliefden.

Zorgen omdat er financiële problemen zijn, de relatie loopt even niet lekker, gemiste carrier kans, allemaal ingrediënten die er voor zorgen dat het leven te zwaar wordt.

Herinneringen aan vroeger moeten geen vlucht worden om de problemen niet aan te hoeven pakken.

Of:

Een biografie van Kamperfoelie

In het Engels heet deze klimplant Honeysuckle. Die naam heeft hij te danken aan de heerlijke geur die de bloemen geven. Vooral op zwoele zomeravonden bij maanlicht. De kamperfoelie windt zich rond een sterke stam, bijvoorbeeld van een eik. In de innige omstrengeling met de steunende sterke stam, zag men dat vroeger als voorbeeld van een liefdesverbinding. In verschillende oude liedjes werd dit bezongen. Als kruid kan van Kamperfoelie een koud aftreksel gemaakt worden. Dit werkt ontspannend en is urine en zweet afdrijvend. Verder is het ook koorts verlagend en goed tegen nerveuze hoofdpijn. Een zalf van de bladeren of bloemen reinigt de huid. Sproeten, vlekken en zonnebrand verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Heimwee

Was vroeger alles beter? En is alle vooruitgang een verbetering? Het is maar hoe je het bekijkt. Neem het beste uit beide tijden zou ik zeggen!

Heimwee

Deze types mensen zijn vriendelijk, sympathiek en gevoelig en worden door de harde maatschappij snel afgeschrikt. Dat zie je ook bij kinderen die snel last hebben van heimwee. Bijvoorbeeld bij een logeerpartij, maar ook de eerste dagen op een nieuwe school (de vertrouwdheid van thuis missen).

Bach zei over deze bloesemremedie: “De bloesem voor hen die spijt en zorgen uit het verleden uit hun gedachten willen verwijderen. Zij beleven nog steeds die periode van groot geluk, de herinneringen aan ambities die geen werkelijkheid zijn geworden. Ze rekenen er niet op een geluk, zoals ze die gekend hebben, nog eens te beleven”.

Werking bachbloesem Honeysuckle

Deze remedie helpt weer terug te komen in het hier en nu. Geeft de vitaliteit om moeilijkheden aan te pakken. Je krijgt weer belangstelling en vertrouwen in de toekomst en bent niet meer verstrooid en afwezig.

Binnen de Bach therapie valt Honeysuckle daarom in de categorie “onvoldoende interesse in het heden”.

Honeysuckle helpt om weer in het heden te leven, en herinneringen aan het verleden als waardevolle ervaringen te zien die de basis zijn van wat je nu bent geworden.

Extra ondersteuning bij Honeysuckle gemoedstoestand

Om niet steeds weg te dromen in het verleden, is het goed om een hobby te zoeken die afleiding geeft. Vooral artistieke hobby’s zoals zingen, gitaar spelen of toneel spelen.

Voor een huisdier zorgen of een tuin aanleggen kan ook een goede afleiding zijn. Nieuwe verantwoordelijkheden houden je in het hier en nu. Buiten bezig zijn is natuurlijk altijd goed!

Een affirmatie die bij Honeysuckle hoort is: “Iedere dag is nieuw en spannend”.