Bach Holly | Het gras is bij anderen altijd groener

Bach bloesem overzicht: Bach Holly
Bachbloesem Holly

Holly is de Bach bloesem die helpt bij jaloezie. Het is niet makkelijk om met gevoelens van jaloezie om te gaan. Want met deze bril op, lijkt het inderdaad dat anderen het beter hebben dan jij.

Het gras is bij anderen altijd groener.

Natuurlijk zijn er mensen die het financiële plaatje beter op orde lijken te hebben dan jij, of die een geliefdere college zijn dan jij of wat dan ook. Zolang je niet ziet wat jij wel hebt en daarvan kunt genieten zul jij je altijd tekort gedaan voelen.

Voordelen

Prijs

Holly los

  • Bij jaloezie

  • Lijden door afgunst

  • Helpt bij haat en achterdocht

Holly in een mix 

  • Persoonlijk voor jou samengsteld

  • Met andere bloesems die jou gaan helpen

  • Voordeligste keuze

Van jaloezie naar haat met Bach Holly

Wanneer je bang bent voor liefde en genegenheid, misschien omdat je vaak bent afgewezen en teleurgesteld bouw je een muur om je heen. Bij voorbaat doe je dan al onaardigs, om mensen maar niet toe te hoeven laten. Deze gemoedstoestand kan veel kapot maken, terwijl dat niet de bedoeling is. Jaloezie slaat om in haat, een destructieve toestand!

Haat is de tegenstelling van liefde.

Haat schept onveiligheid, agressie, jaloezie, nijd en verdenking. In deze toestand denkt men daarom dat iedereen altijd tegen is. Een burn-out ligt dan ook op de loer.

Eén van de beroemdste personages uit het Star Wars Universum – Yoda – zei niet voor niets dat haat leidt tot “The Dark Side”

Biografie van Holly (hulst)

In Noord Europa staat de hulst symbool voor het eeuwige leven. Zowel in de zomer als in de winter blijft deze plant groen.Met in de zomer witte bloemen en in de winter rode besjes. Deze helderrode besjes en stekelige groene blaadjes zijn ook het symbool van vreugde en goede wil tijdens de winter geworden. Niet voor niets is hulst populair in kerststukjes.

Uit de bladeren worden looistoffen en bitterstoffen gewonnen die helpen bij griep, bronchitis en reumatische aandoeningen.

Eenzaamheid

Dit type is eenzaam, omdat men zich afsluit, maar tegelijk ook ervaart hoe pijnlijk het isolement is. Deze mensen hebben liever dieren om zich heen: die kunnen je niet kwetsen, zijn trouw en loyaal.

Wanneer de negatieve emoties zoals haat, jaloersheid en achterdocht duidelijk aanwezig zijn, is dit de juiste remedie. Deze remedie geeft het gevoel van liefde terug, de tegenkracht van haat. Mensen die deze gevoelens hebben, lijden hier inwendig erg aan. Dit is ook een goede remedie voor kinderen die jaloers zijn op een broertje of zusje.

Bachbloesem Holly

Werking Bach Holly

In de Bach therapie wordt Holly ingezet binnen de categorie van overgevoeligheid voor invloeden en ideeën.

Opent het hart en verbindt ons met de universele liefde. Dr. Bach schreef: “Holly beschermt ons tegen alles wat geen universele liefde is”. Dit is ook een goede remedie om te gebruiken als je merkt dat een iemand niet reageert op andere remedies.

In positieve toestand kijkt met belangstelling naar andere mensen, zonder jaloezie. Ze zijn in staat te geven, zonder er iets voor terug te verwachten. Kunnen liefdevol en verdraagzaam zijn, ondanks de moeilijkheden die ze hebben meegemaakt.

Extra ondersteuning bij Holly gemoedstoestand

Om je eenzaamheid aan te pakken kun je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk gaan doen. Liefde geven is liefde ontvangen. Chakratherapie maakt je bewust van je hartchakra, het helpt je hart te openen voor liefde. Een mooie affirmatie die hierbij past is: “Ik voel dat ik met iedereen verbonden ben”.