Bachbloesem Heather | Kunnen luisteren naar anderen

Bach bloesem remedies: Heather

Bachbloesem Heather is de remedie voor mensen die altijd bezorgd zijn over zichzelf. Ze zijn zo egocentrisch, dat ze vooral bezig zijn met hun eigen Bachbloesem Heatherkwaaltjes en bezig zijn met aandacht krijgen van iedereen.

Binnen de Bach therapie valt Bachbloesem Heather in de categorie van alleen voelen en eenzaamheid.

Opmerkingen over deze types:

Zij moet altijd het middelpunt van de belangstelling zijn. Ze probeert het gesprek altijd zo te sturen, dat het over haar gaat. In gezelschap worden over deze types weddenschappen afgesloten, hoe snel zij het gesprek stuurt naar zichzelf.

Zij verteld tegen jan-en-alleman over haar kwaaltjes.

Doordat ze alleen maar bezig zijn met het praten over zichzelf en hun kwaaltjes overdrijven, hebben ze niet door, dat ze mensen uit hun omgeving weg jagen. Hoewel ze er bang voor zijn om eenzaam te zijn, veroorzaken ze die eenzaamheid door hun eigen gedrag. Het zijn types die van een mug een olifant maken.

Je kunt ook Bach Heather los bestellen

Of ontdek met deze Bach druppel keuzehulp de voordelen van een mix op maat, die helemaal bij jou past.

Een biografie van Sruikheide

Onze heidevelden worden bedekt met struikheide. In de winter bruin verdroogd. En van half augustus tot half september krijgen ze volop lila-roze bloemetjes. Deze bloemen verspreiden een heerlijke honinggeur.

Al sinds de vroegere tijden zetten imkers hun bijenkorven langs de heiderand. De oogst is een donkere heidehoning met een pittige smaak.

De heideplant is ook geneeskrachtig. De knopjes, bloemetjes en bovenste blaadjes worden gedroogd. Hier wordt thee van gezet. Deze werkt reinigend en versterkend  voor de nieren, blaas en darmen. Drink je thee met de heidehoning? Dan maakt deze drank je net zo sterk en taai als de struik.

bachbloesem heather

De grote stille heide, waar je als kind vroeger over zong is bijna verdwenen. Nu kun je nog genieten van de geur van heide in je eigen achtertuin.

Energie vampiers

De Heather mens wil voortdurend in de belangstelling staan. Het maakt niet uit wie er luistert, als er maar aandacht is. Zelf luisteren ze slecht en hebben weinig belangstelling voor de problemen of belevenissen van anderen.

Dr. Bach noemt hen ‘knoopsgatmensen’ omdat ze de neiging hebben te dicht bij anderen te komen staan.

Ze zijn zo egocentrisch dat ze de kracht en de vitaliteit van de luisteraar helemaal wegzuigen en deze uitgeput achterlaten.

Deze ‘energie vampiers’ leven van de vitaliteit die ze van anderen onttrekken en kunnen daardoor niet alleen zijn. Bang voor eenzaamheid: daar worden ze doodongelukkig van.

Werking Bachbloesem Heather

Dit type in evenwicht is een onbaatzuchtige, begrijpende mens. Kan goed luisteren en geeft welgemeende aandacht aan anderen.  Hun eigen ervaringen zijn de inspiratie om anderen te helpen.

Bachbloesem Heather om open te staan voor anderen en te luisteren naar wat anderen te vertellen hebben. Mensen in een positieve  toestand zijn in staat met de ervaringen van hun eigen lijden zich in te voelen in een ander. Ik ben stil van binnen en in staat naar anderen te luisteren.

Extra ondersteuning bij Heather gemoedstoestand

Luisteren naar anderen is een leerproces, waarbij je misschien wat hulp kunt gebruiken van een coach. Mindfulness is een manier om eerst stil te staan bij jezelf en te luisteren naar wat er spontaan in je opkomt.

Leren omgaan met groepsproblemen leer je door het geven van burenhulp of je aan te melden als vrijwilliger in bijvoorbeeld een verzorgingstehuis.

En jouw affirmatie kan bijvoorbeeld zijn: “Wat goed voor mij is, komt vanzelf op mij af”.