Bachbloesem Gorse bij hopeloosheid en vertwijfeling

Bach bloesem: Gorse
Bachbloesem Gorse

Bachbloesem Gorse is de remedie bij uiterste hopeloosheid en vertwijfeling. Voor mensen die de strijd hebben opgegeven en alle hoop verloren hebben. Ze voelen zich veroordeeld tot pijn en lijden en proberen niet beter te worden.

  • Categorie: onzekerheid

Vooral kenmerkend is de diepgewortelde hopeloosheid en wanhoop. Mensen in de Gorse gemoedstoestand hebben de moed verloren dat het ooit beter met ze gaat of dat ze zullen herstellen. Vaak hebben ze veel meegemaakt en is de rek eruit, van het vertrouwen in betere tijden.

Zo kan het gebeuren dat een arts de zieke in deze toestand opgegeven heeft, terwijl de ziekte goed te behandelen is: aangestoken door de moedeloosheid van de patiënt. Vertrouwen hebben in je eigen herstel is als positieve kracht in het genezingsproces!

Of kies een mix op maat!

Laat ons Gorse verwerken in een mix die écht past bij wat jij nodig hebt

Werkelijke genezing komt van binnenuit

Door een ongemotiveerde houding zal een therapie niet aanslaan. Maar daar is dit type moeilijk van te overtuigen. In dat geval is het verstandig de patiënt eerst Gorse te geven, voordat een behandeling ingezet kan worden. Het kan ook een goede remedie zin voor mensen die geen vertrouwen hebben in Bachremedies!

Deze remedie kan ook goed ingezet worden bij Chronisch zieken, het geeft hoop op herstel en helpt het vertrouwen in de eigen innerlijke kracht te herstellen.

Dr. Bach zei:”Zij zien er in het algemeen ziekelijk geel uit, met een donkere gelaatskleur en donkere lijnen onder de ogen. Ze zien er uit, alsof ze in hun leven zonneschijn nodig hebben om de donkere wolken te verjagen”.

Bachbloesem Gorse helpt erop te vertrouwen dat achter de wolken echt de zon schijnt
Vertrouw er maar op dat ooit de zon weer gaat schijnen. Let goed op ieder straaltje dat door de wolken heen probeert te komen. Koester de lichtpuntjes.

Biografie van Gaspeldoorn

Gaspeldoorn groeit tussen april en juni op rotsachtige bodem, doge weidegronden en heide. Vroeger was deze plant in gebruik als groenbemester, brandhout en als doornhaag. Het brandhout gebruikt, bijvoorbeeld in bakkerijen en bij het vervaardigen van baksteen. Volgens bijgeloof was de plant een krachtig afweermiddel tegen heksen en duivels. In Ierland en Wales werden de gaspeldoorn takken boven de deur gehangen om boze geesten af te weren. Vroeger werd de struik ook bij huizen aangeplant. Niet voor de sier, maar om er de was er op te kunnen drogen, zodat deze (door de doorns) niet wegwaaide. In Schotland wordt een kleurstof uit de bast gewonnen. Pas wel op: gaspeldoorn is een giftige struik.

Werking Bachbloesem Gorse

Helpt de patiënt om zich opgewekt te voelen, meer positief tegen het leven aan te kijken: om te zien wat er wel goed gaat op weg naar herstel.

De positieve Gorse weet dat alles goed komt, dit innerlijk weten geeft vertrouwen. Het vertrouwen in hun eigen oordeel en intuïtie: de zekerheid dat men tenslotte alle moeilijkheden kan overwinnen. Hierdoor laat men zich niet meer zo makkelijk beïnvloeden door anderen.

Extra ondersteuning bij Gorse gemoedstoestand

Een zonnige vakantie doet wonderen. Zowel de rust als de krachten energie van de zon zijn helend. Een affirmatie die bij de Gorse toestand hoort is: “Iedere nieuwe dag is een nieuwe mogelijkheid”.

De manier waarop je denkt, heeft invloed op hoe goed of somber jij je voelt. Heb je sombere gedachten? Geef het even de aandacht door te kijken waar het sombere gevoel vandaan komt. Eerlijk zijn naar jezelf dus. Eerst spoor je dus de gedachte op die jou een rotgevoel bezorgd. Daarna kun je bij jezelf nagaan welk gevoel dat oproept. Is het jaloezie, angst, depressie, drift, schaamte, schuldgevoel of voel jij je gekwetst. Herken de emoties!