Bachbloesem Elm voor wie overweldigd is door verantwoordelijkheden

Bach bloesem: Elm
Bach Elm is afkomstig van de veldiep, te herkennen aan dit blad

Bachbloesem Elm (Veldiep) kan helpen als je overweldigd wordt door verantwoordelijkheden. Heb jij het gevoel dat je ze allemaal niet kunt dragen? Dan kan Elm je een steuntje in de rug geven.

Elm is er dus voor mensen die te veel hooi op de vork nemen. Door de overbelasting raak je uitgeput en kun je in de put gaan zitten.

  • Categorie: moedeloosheid en wanhoop

Mensen van dit type zijn zeer bekwaam, werken doelmatig en zijn intuïtief. Juist omdat ze hierdoor de neiging hebben te veel van zichzelf te eisen, kunnen ze zich soms overweldigd voelen.

Of kies een mix op maat met Elm

Maak gebruik van jouw gratis consult en wij combineren Elm met de andere bloesems die jij nodig hebt.

  • Voordeliger dan zelf losse remedies bestellen
  • Gratis advies van een professioneel therapeut
  • Honderden tevreden klanten zoals jij

Voor wie is Bach bloesem Elm bedoeld?

Bachbloesem Elm types kunnen in een toestand van moedeloosheid en uitputting terecht komen. Dat komt door hun grote gevoel van verantwoordelijkheid en de hoge verwachtingen die ze van zichzelf hebben.

Wanneer de resultaten van het werk tegenvallen, kunnen ze dan de moed verliezen. Mensen die gebaat zijn bij Elm zijn perfectionisten, die vaak in beroepen terechtkomen waarin anderen van hun bekwaamheid afhankelijk zijn.

Denk aan de rol van vertrouwenspersoon, of artsen, ministers, leraren, verpleegsters. Allemaal functies waarin een grote druk/verantwoordelijkheid is. Het zijn mensen die hun roeping hebben gevonden en dat vaak zien als hun levensopdracht of levenswerk.

Deze mensen hebben vaak baat bij de ondersteuning die Bach Elm te bieden heeft.

Deze mensen volgen hun levensroeping en hopen in staat te zijn iets belangrijks te kunnen doen voor het welzijn van de mensheid

Dokter Edward Bach

Toch kunnen ze af en toe worden overvallen door de hoeveelheid of complexiteit van hun taken, vooral omdat ze perfectionistisch zijn. Hierdoor gaan ze twijfelen aan zichzelf, en kunnen niet goed meer functioneren. Gelukkig duurt de moedeloosheid niet lang, omdat ze een sterke innerlijke overtuiging hebben wat hun “roeping” is.

Bachbloesem Elm is voor mensen die zichzelf voorbij dreigen te lopen in het volgen van hun roeping
Het is goed om je roeping te volgen. Maar dat mag niet ten koste van jezelf gaan. Zorg dus ook goed voor jezelf.

Biografie van Elm (Veldiep)

De Veldiep groeit in bossen en tussen hagen. Deze bosplant bloeit tussen februari en april. De bloemen bestaan uit talrijke bloesems en zijn er al voordat de bladeren van de plant uitkomen. Deze iepensoort behoort tot een grote familie, zoals de fladderiep, ruwe iep, Hollandse iep en goudiep. Al deze iepen groeien bij voorkeur op tamelijk voedselrijke, vochthoudende en kalkrijke grond.

Wanneer de Veldiep voortijdig zijn blad liet vallen, vreesde men in het Engelse Devon voor de gezondheid van het vee. Ook geloofde men dat de iep nooit door de bliksem werd getroffen. Als woonplaats van elfen werd hij ook wel elven tree genoemd. Oude timmerlui bevelen aan om iepen te vellen op 31 december en 1 januari omdat de bomen dan het meest in rust zijn.

Werking Bachbloesem Elm

Deze remedie helpt de zelfverzekerdheid en vertrouwen terug te vinden en weer met beide benen op de grond te staan om de taken van het leven weer aan te kunnen. Het weer kunnen overzien van de taken en goed in te plannen, om overzicht te houden. Hierdoor kunnen ze hun talenten weer op een positieve manier richten op de veiligheid, het welzijn of de verbetering van anderen.

Bachbloesem Elm help om problemen in de juiste verhoudingen te zien en ze op tijd te signaleren, zodat je adequaat kunt handelen. Maar ook het vertrouwen op je intuïtie om taken te delegeren aan mensen die je vertrouwd, zodat je zelf niet teveel hooi op je vork neemt.

Herstel van zelfvertrouwen en het gevoel de problemen aan te kunnen. Meer zelfvertrouwen=durven nee te zeggen, en daardoor niet meer te veel hooi op de vork te nemen.  Problemen worden weer in de juiste verhoudingen gezien.

Extra ondersteuning bij Elm gemoedstoestand

Om je te bezinnen op je eigen individualiteit is het raadzaam om stil te staan bij wat goed is voor jou. Er zijn therapievormen die je daarin kunnen steunen, zoals Haptonomie of Sensitherapie.