Bachbloesem Elm | Overweldigd door verantwoordelijkheden

Bach bloesem: Elm
Bachbloesem Elm

Bach Elm (Veldiep) is een Bach bloesem die kan helpen als je overweldigd wordt door verantwoordelijkheden en je het gevoel hebt dat je niet in staat bent deze verantwoordelijkheden te dragen.

Dit gevoel komt vaak voor bij mensen die te veel hooi op de vork nemen. Door de overbelasting raak je uitgeput en kun je in de put gaan zitten.

Mensen van dit type zijn zeer bekwaam, werken doelmatig en zijn intuïtief.

Wanneer ze te veel hooi op hun vork hebben genomen of door hun grote verantwoordelijkheidsgevoel te veel van zichzelf eisen, kunnen ze tijdelijk niet opgewassen zijn tegen hun taken in het leven.

Of kies een mix op maat met Elm

Maak gebruik van jouw gratis consult en wij combineren Elm met de andere bloesems die jij nodig hebt.

  • Voordeliger dan zelf losse remedies bestellen
  • Gratis advies van een professioneel therapeut
  • Honderden tevreden klanten zoals jij

Moedeloosheid

Bachbloesem Elm types kunnen in een toestand van moedeloosheid en uitputting terecht komen, in tijdens dat men het gevoel heeft dat de resultaten van het werk onevenredig zijn met de daarvoor geleverde inspanning. Ze kunnen in de rol van vertrouwenspersoon, of in functies waarin ze met veel vertrouwelijke informatie te maken krijgen veel verantwoordelijkheid te dragen krijgen. Bijvoorbeeld artsen, ministers, leraren, verpleegsters. Allemaal functies waarin een grote druk/verantwoordelijkheid is.

Biografie van Veldiep

De Veldiep groeit in de bossen en tussen de hagen. Deze bosplant bloeit tussen februari en april. De bloeitijd is afhankelijk van de weersomstandigheden. De bloemen bestaan uit talrijke bloesems en zijn tweeslachtig. Ze zijn er al voordat de bladeren van de plant uitkomen. Deze iepensoort behoort tot een grote familie, zoals de fladderiep, ruwe iep, Hollandse iep en goudiep om er maar een paar te noemen. Al deze iepen groeien bij voorkeur op tamelijk voedselrijke, vochthoudende en kalkrijke grond.

Leuk weetje over volksgeloof: Wanneer de iep voortijdig het blad liet vallen, vreesde men in het Engelse Devon voor de gezondheid van het vee. Ook geloofde men dat de iep nooit door de bliksem werd getroffen. Als woonplaats van elfen werd hij ook wel elven tree genoemd. Oude timmerlui bevelen aan om iepen te vellen op 31 december en 1 januari omdat de bomen dan het meest in rust zijn.

Levensopdracht

Deze mensen hebben een grote bekwaamheid om alles te doen wat er van ze wordt verwacht binnen hun functies. En om dit goed te doen! Zij hebben hun levenswerk gekozen en zijn zich er goed van bewust, dat het hun levensopdracht is.

“Bach zei dat deze mensen hun levensroeping volgen en hopen in staat te zijn iets belangrijks te kunnen doen voor het welzijn van de mensheid”.

Toch kunnen ze af en toe worden overvallen door de hoeveelheid of de complexheid van hun taken, vooral omdat ze perfectionistisch zijn. Hierdoor gaan ze twijfelen aan zichzelf, en kunnen niet goed meer functioneren. Gelukkig duurt de moedeloosheid niet lang, omdat ze een sterke innerlijke overtuiging hebben wat hun “roeping” is.

Bachbloesem Elm
Het is goed om je roeping te volgen. Maar dat mag niet ten koste van jezelf gaan. Zorg dus ook goed voor jezelf.

Werking Bachbloesem Elm

Deze remedie helpt de zelfverzekerdheid en vertrouwen terug te vinden en weer met beide benen op de grond te staan om de taken van het leven weer aan te kunnen. Het weer kunnen overzien van de taken en goed in te plannen, om overzicht te houden. Hierdoor kunnen ze hun talenten weer op een positieve manier richten op de veiligheid, het welzijn of de verbetering van anderen.

Bachbloesem Elm help om problemen in de juiste verhoudingen te zien en ze op tijd te signaleren, zodat je adequaat kunt handelen. Maar ook het vertrouwen op je intuïtie om taken te delegeren aan mensen die je vertrouwd, zodat je zelf niet teveel hooi op je vork neemt.

Herstel van zelfvertrouwen en het gevoel de problemen aan te kunnen. Meer zelfvertrouwen=durven nee te zeggen, en daardoor niet meer te veel hooi op de vork te nemen.  Problemen worden weer in de juiste verhoudingen gezien.

Extra ondersteuning bij Elm gemoedstoestand

Bachbloesem Elm is een van de Bach druppels voor moedeloosheid en wanhoop.

Om je te bezinnen op je eigen individualiteit is het raadzaam om stil te staan bij wat goed is voor jou. Er zijn therapievormen die je daarin kunnen steunen, zoals Haptonomie of Sensitherapie.