Bachbloesem Chicory | Geblokkeerde liefde

Bach bloesem remedies: Chicory

DBachbloesem Chicorye Bachbloesem Chicory helpt mensen die overdreven bezitterig en manipulatief zijn. Vaak hebben ze veel medelijden met zichzelf. Ze willen graag dat anderen zich aanpassen aan hun waarden en normen. Ook goed voor kinderen die overdreven veel aandacht vragen.

De vampiers van de mensheid, die voor niets stilhouden, om hun eigen egocentrische doeleinden te bereiken.

Wanneer de liefde stroom naar buiten toe wordt geblokkeerd, worden mensen vooral gericht op het ik, dat is het ontstaan van hebzucht en egoïsme. De uitdelende liefde is omgeslagen in inhalige bezitsdrang, gericht op eigen belang. Een toestand, waarin men emotioneel vergiftigd geraakt is.

Of bestel Chicory online

Biografie van Cichorei

De Cichorei wordt ook wel ‘kompasplant’ genoemd. Deze naam heeft deze plant gekregen, omdat hij zijn bladeren en bloemen altijd naar het noorden richt. Er komen altijd maar een paar blauwe stervormige bloemen tegelijk in bloei. Deze bloemen zijn zo teer, dat ze gelijk na het plukken verwelken. Cichorei wordt ongeveer 90 cm hoog en groeit ook in de breedte. De plant groeit op grand met veel kiezels, zoals op braakliggende terreinen en langs wegbermen.

bachbloesem Chicory

Net als de kompasplant is bachbloesem Chicory een kompas in je leven, op zoek naar liefde voor jezelf en voor anderen.

Geblokkeerde liefde

In deze toestand worden mensen snel gekwetst door een gevoel van zelfmedelijden. “Niemand waardeert mij” of “Denk aan wat ik voor jou heb doorgemaakt”. Dit zijn uitspraken die horen bij de Chicory gemoedstoestand.

Het gedrag is één grote schreeuw om aandacht. Waarschijnlijk om tekortkomingen uit de eigen jeugd in te halen: dat er toen niet voldoende naar de behoeften geluisterd is.

Dat is ook de overbezorgde moeder, die haar kinderen moeilijk los kan laten, het leven van de kinderen wil blijven regelen, ook al zijn ze het huis uit. Niet uit liefde, maar uit egoïsme. En vooral de kinderen laten voelen dat ze dankbaar moeten zijn. Voor die kinderen extra moeilijk om de navelstreng door te knippen dus!

Werking bachbloesem Chicory

Helpt om oprechte liefde te leren geven, zonder er iets voor terug te verwachten. En om vrienden en familie de ruimte te geven zichzelf te zijn. Helpt een gevoel van voldoening en zelfverzekerdheid te ontwikkelen, waardoor je weet dat je de moeite waard bent.

Extra ondersteuning bij Chicory gemoedstoestand

Bach bloesem Chicory valt in de categorie overbezorgdheid voor het welzijn van anderen. In deze Bach bloesemtherapie startersgids vind je meer informatie over de verschillende categorieën, welke bloesems er nog meer in vallen en hoe je de juiste kiest.

Om te ontspannen is het goed om lichamelijk ontspannende activiteiten te doen, zoals wandelen in de natuur. Of gun jezelf een hand of voetreflex massage. Nog meer tips om te ontspannen:

  • Bewust langzamer ademen, in een rustig patroon. Dat maakt zowel lichaam als geest duidelijk dat het tijd is om rustiger aan te doen. Inademen door de neus. Daarna 5 tellen de adem inhouden. Langzaam uitblazen door de mond. En ook weer 5 minuten de adem inhouden. Herhaal deze cyclus 5 maal.
  • Rescue druppels kunnen in dit soort situaties een steuntje in de rug geven. Vier druppels in een beetje water, en jezelf even een kort momentje gunnen om dat rustig op te drinken. Dit werkt naar twee kanten: je doet even een pas op de plaats en de Rescue zorgt voor innerlijke rust. Dat kun je dus altijd bij de hand hebben! Zo simpel kan het zijn.
  • De aromatherapie bied ook hulp, in de vorm van lavendelolie. Een druppel op een zakdoekje en inhaleren zo vaak als nodig.