Bachbloesem Chicory helpt je geblokkeerde liefde weer te voelen

Bach bloesem: Chicory
Bachbloesem Chicory

Bachbloesem Chicory helpt mensen die overdreven bezitterig en manipulatief zijn. Vaak hebben ze veel medelijden met zichzelf. Ze willen graag dat anderen zich aanpassen aan hun waarden en normen. Ook goed voor kinderen die overdreven veel aandacht vragen.

Bach bloesem Chicory valt in de categorie overbezorgdheid voor het welzijn van anderen.

Deze mensen zijn eigenlijk een soort vampiers die anderen leegtrekken, om hun eigen egocentrische doeleinden te bereiken.

Dit komt vaak voort uit een geblokkeerde liefde naar buiten toe. Mensen worden dan gericht op het ik, ontstaan uit hebzucht en egoïsme. De uitdelende liefde is omgeslagen in inhalige bezitsdrang, gericht op eigen belang. Een toestand, waarin men emotioneel vergiftigd geraakt is.

Biografie van Bach Chicory (Cichorei)

De Cichorei wordt ook wel ‘kompasplant‘ genoemd. Deze naam heeft deze plant gekregen, omdat hij zijn bladeren en bloemen altijd naar het noorden richt. Er komen altijd maar een paar blauwe stervormige bloemen tegelijk in bloei. Deze bloemen zijn zo teer, dat ze gelijk na het plukken verwelken. Cichorei wordt ongeveer 90 cm hoog en groeit ook in de breedte. De plant groeit op grond met veel kiezels, zoals op braakliggende terreinen en langs wegbermen.

bachbloesem Chicory
Net als de kompasplant is bachbloesem Chicory een kompas in je leven, op zoek naar liefde voor jezelf en voor anderen.

Als Bachbloesem vorm Chicory een kompas voor het leven, dat je helpt de echt waardevolle zaken weer terug te vinden.

Geblokkeerde liefde

Mensen die baat hebben bij Chicory worden snel gekwetst door een gevoel van zelfmedelijden. “Niemand waardeert mij” of “Denk aan wat ik voor jou heb doorgemaakt”. Dit zijn uitspraken die horen bij de Chicory gemoedstoestand.

Het gedrag is één grote schreeuw om aandacht. Waarschijnlijk om tekortkomingen uit de eigen jeugd in te halen: dat er toen niet voldoende naar de behoeften geluisterd is.

Dat is ook de overbezorgde moeder, die haar kinderen moeilijk los kan laten, het leven van de kinderen wil blijven regelen, ook al zijn ze het huis uit. Niet uit liefde, maar uit egoïsme. En vooral de kinderen laten voelen dat ze dankbaar moeten zijn. Voor die kinderen extra moeilijk om de navelstreng door te knippen dus!

Hoe werkt bachbloesem Chicory?

Chicory helpt om oprechte liefde te leren geven, zonder er iets voor terug te verwachten. Daarnaast helpt het om vrienden en familie de ruimte te geven zichzelf te zijn. Chicory ondersteunt een gevoel van voldoening en zelfverzekerdheid, waardoor je weet dat je de moeite waard bent.

Extra ondersteuning bij Chicory gemoedstoestand

Om te ontspannen is het goed om lichamelijk ontspannende activiteiten te doen, zoals wandelen in de natuur. Of gun jezelf een hand of voetreflex massage. Nog meer tips om te ontspannen:

  • Bewust langzamer ademen, in een rustig patroon. Dat maakt zowel lichaam als geest duidelijk dat het tijd is om rustiger aan te doen. Inademen door de neus. Daarna 5 tellen de adem inhouden. Langzaam uitblazen door de mond. En ook weer 5 minuten de adem inhouden. Herhaal deze cyclus 5 maal.
  • Rescue druppels kunnen in dit soort situaties een steuntje in de rug geven. Vier druppels in een beetje water, en jezelf even een kort momentje gunnen om dat rustig op te drinken. Dit werkt naar twee kanten: je doet even een pas op de plaats en de Rescue zorgt voor innerlijke rust. Dat kun je dus altijd bij de hand hebben! Zo simpel kan het zijn.
  • De aromatherapie bied ook hulp, in de vorm van lavendelolie. Een druppel op een zakdoekje en inhaleren zo vaak als nodig.