Bachbloesem Chestnut Bud | Ergens aan beginnen en afmaken

Bach bloesem remedies: Chestnut Bud

Wanneer iemand steeds weer dezelfde fouten maakt, niet leert van fouten, dan is bachbloesem Chestnut Bud nodig. bachbloesem chestnut budDeze ‘ezel’ stoot zich meerdere malen aan dezelfde steen dus! Dit type staat onvoldoende in het hier en nu, een onverschillige  levens houding, is te gehaast. Een echte sloddervos.

Door onverschilligheid worden dingen niet opgemerkt. Deze ezel heeft meer tijd nodig om dingen te leren. Het zou beter zijn om te leren van  de ervaringen. In plaats van te proberen  zo snel mogelijk te vergeten wat er mis is gegaan.

Of bestel Chestnut Bud online of gebruik de Bach druppels keuzehulp!

Een biografie van de kastanjeknop

De kastanje is een oeroude Nederlandse boom. In 1608 werd de eerste Kastanje in Nederland geplant. Dat was in de Horticus Botanicus in Leiden.  Vanaf die tijd is de Kastanje niet meer weg te denken. In het voorjaar is de kastanjeboom één van de eerste bomen die knoppen krijgt. Wat opvalt aan de kastanjeknoppen, is dat de blaadjes eromheen kleverig zijn. De blaadjes groeien snel, ook in aantal. Tegelijkertijd onstaan ook de bloemknoppen. En al snel veranderen die knoppen in bloemen. Dr. bach heeft de knoppen van de kastanje gebruikt voor bachbloesem Chestnut Bud.

bachbloesen chestnut bud

Deze ezel stoot zich echt niet nog een keer aan dezelfde steen!

Iedere keer is weer de eerste keer

  • Door een sterke neiging om gebeurtenissen te willen vergeten, kan dit type zich ook werkelijk dingen niet meer herinneren.
  • Midden in een verhaal de draad kwijt raken, niet meer weten wat je aan het vertellen was.
  • Steeds opnieuw het wiel moeten uitvinden.
  • Minimaal concentratie vermogens.
  • Veel tijd kwijt zijn aan het zoeken naar voorwerpen.
  • Chronisch te laat komen.

Vaak nieuwe banen en avonturen, omdat dit Chestnut Bud type steeds weer nieuwe prikkels nodig heeft. Een boek van het begin tot het eind uitlezen gaat niet lukken. Tijdens het uitvoeren van een opdracht komen de ideeën voor nieuwe plannen al weer boven drijven. Overal aan beginnen, niets af maken.

Werking bachbloesem Chestnut Bud

Bachbloesem Chestnut Bud helpt om in het hier en nu te leven en fouten als waardevolle lessen te zien. Geeft meer echte aandacht voor bezigheden. Hierdoor men leert om werk eerst af te maken. Betere concentratie, waardoor je dingen met aandacht doet. Maar ook weet waar spullen gelaten worden (wat veel zoeken gaat schelen).

Dr. Bach schreef: “Deze remedie is bestemd om ons te helpen het volle voordeel te trekken uit onze dagelijkse ondervindingen, en onszelf en onze fouten te zien zoals anderen ons zien.

Deze remedie stelt ons in staat kennis en wijsheid te putten uit onze dagelijkse ervaringen en onze fouten objectief te bekijken. Deze kennis en wijsheid helpt je verder te komen in het leven.

Extra ondersteuning bij Chestnut Bud gemoedstoestand

Bach bloesem Chestnut Bud is een van de bloesems voor onvoldoende interesse in het heden. Voor meer informatie over de toepassing, lees ook eens onze Bach therapie startersgids.

Probeer iedere avond de afgelopen dag voor jezelf te evalueren. “Wat heb ik vandaag geleerd en wat kan ik de volgende keer beter anders doen?” Om niet alleen in je hoofd bezig te zijn, is het goed om aardende hobby’s te zoeken, zoals wandelen in de natuur of tuinieren. Mindfulness helpt je in het hier en nu te leven.