Bachbloesem Chestnut Bud helpt je ergens aan beginnen en afmaken

Bach bloesem: Chestnut Bud
bachbloesem chestnut bud

Bach bloesem Chestnut Bud is voor mensen die steeds weer dezelfde fouten maken en er niet van leren.

Deze ‘ezel’ stoot zich meerdere malen aan dezelfde steen dus! Die persoon staat onvoldoende in het hier en nu. Hij of zij heeft een onverschillige  levens houding en is te gehaast. Daardoor lijkt het alsof deze mensen alle ongeluk van de wereld overkomt, maar in feite roepen ze het over zichzelf af.

Door onverschilligheid worden dingen namelijk niet opgemerkt. Het zou beter zijn de tijd te nemen om te leren van  de ervaringen. In plaats van te proberen  zo snel mogelijk te vergeten wat er mis is gegaan om vervolgens tegen dezelfde steen te lopen.

Een biografie van Chestnut Bud (kastanjeknop)

Bach bloesem Chestnut Bud is afkomstig van een in Nederland zeer bekende boom. De kastanje is bij ons namelijk al eeuwen een graag geziene boom. Toch komt hij hier van origine niet voor.

In 1608 werd de eerste Kastanje in Nederland geplant. Dat was in de Horticus Botanicus in Leiden. Vanaf die tijd is de Kastanje niet meer weg te denken.

In het voorjaar is de kastanjeboom één van de eerste bomen die knoppen krijgt. Wat opvalt aan de kastanje knoppen, is dat de blaadjes eromheen kleverig zijn. De blaadjes groeien snel, ook in aantal. Tegelijkertijd ontstaan ook de bloemknoppen.

En al snel veranderen die knoppen – de “buds” – in bloemen. Dr. Bach heeft de knoppen van de kastanje gebruikt voor zijn Chestnut Bud Bach bloesem remedie.

bachbloesen chestnut bud
Deze ezel stoot zich echt niet nog een keer aan dezelfde steen!

Bach bloesem Chestnut Bud helpt wanneer iedere keer weer de eerste keer lijkt

Mensen die baat hebben bij Chestnut Bud, zijn over het algemeen van het type niet lullen maar poetsen, niet denken maar gaan. Hoewel doorpakken natuurlijk zijn voordelen heeft, kan het in sommige gevallen beter zijn om juist iets meer te denken voor je doet. Als die aanpakdrift doorslaat, krijg je te maken met problemen:

  • Door een sterke neiging om gebeurtenissen te willen vergeten, kan dit type zich ook werkelijk dingen niet meer herinneren
  • Midden in een verhaal de draad kwijt raken, niet meer weten wat je aan het vertellen was
  • Steeds opnieuw het wiel moeten uitvinden
  • Minimaal concentratie vermogens
  • Veel tijd kwijt zijn aan het zoeken naar voorwerpen
  • Chronisch te laat komen door slechte planning

Die mensen hebben ook vaak nieuwe banen en avonturen, omdat ze steeds weer nieuwe prikkels nodig hebben. Een boek van het begin tot het eind uitlezen gaat niet lukken. Tijdens het uitvoeren van een opdracht komen de ideeën voor nieuwe plannen al weer boven drijven. Overal aan beginnen, niets afmaken.

Je zult begrijpen dat dit in een al te ernstige vorm flink in de weg kan staan bij het opbouwen van een carrière of leven.

Werking Bachbloesem Chestnut Bud

Bachbloesem Chestnut Bud helpt om in het hier en nu te leven en fouten als waardevolle lessen te zien. Geeft meer echte aandacht voor bezigheden. Hierdoor men leert om werk eerst af te maken. Betere concentratie, waardoor je dingen met aandacht doet. Maar ook weet waar spullen gelaten worden (wat veel zoeken gaat schelen).

Deze remedie is bestemd om ons te helpen het volle voordeel te trekken uit onze dagelijkse ondervindingen, en onszelf en onze fouten te zien zoals anderen ons zien.

Dokter Bach

Chestnut Bud stelt ons in staat kennis en wijsheid te putten uit onze dagelijkse ervaringen en onze fouten objectief te bekijken. Deze kennis en wijsheid helpt je verder te komen in het leven.

Extra ondersteuning bij Chestnut Bud gemoedstoestand

Bach bloesem Chestnut Bud is een van de bloesems voor onvoldoende interesse in het heden. Je kunt meerdere tactieken toepassen om je interesse en aandacht weer meer op het heden te richten.

Probeer iedere avond de afgelopen dag voor jezelf te evalueren. “Wat heb ik vandaag geleerd en wat kan ik de volgende keer beter anders doen?” Om niet alleen in je hoofd bezig te zijn, is het goed om aardende hobby’s te zoeken, zoals wandelen in de natuur of tuinieren. Mindfulness helpt je in het hier en nu te leven.