Bachbloesem Cherry Plum | Blijf helder van geest

Bach bloesem remedies: Cherry Plum

Bachbloesem Cherry PlumBachbloesem Cherry Plum (kerspruim) is de remedie bij grote angst voor controle verlies, zowel geestelijk als lichamelijk. Wanhopig en neerslachtig, deze gemoedstoestand is van mensen die de wanhoop nabij zijn en overwegen zelfmoord te plegen. De zenuwen zijn tot het Deuiterste gespannen.

Ze vrezen de beheersing over gedachten en daden te verliezen en dingen te doen die ze niet zouden doen als ze in evenwicht zijn.

Biografie van de kerspruim

De kerspruim is een boom die wel 3-4 meter hoog kan worden. In Groot-Brittannië worden de jonge twijgen vaak verwerkt in windschermen, om fruitbomen te beschermen. De kerspruim werd vroeger veel in Nederland gebruikt, maar heeft langzamerhand zijn populariteit verloren. Gelukkig is het de tijd voor een comeback. Kerspruimen horen net als pruimen en mirabellen tot de Prunus familie. In boom bloeit in de periode tussen februari en april, krijgt dan mooie witte bloesems. daarna krijgt de boom pas zijn bladeren. Wanneer je er de ruimte voor hebt (bijvoorbeeld op een moestuin) is het leuk om deze variatie aan vruchten te hebben. Heerlijk om de vruchten zo van de boom te eten, of er  jam, sap en likeur van te maken. Kerspruimen zijn heerlijk sappig en zoet.

Hoe kom je in deze gemoedstoestand

Bachbloesem Cherry Plum

  • Iemand die gestalkt wordt en zich daardoor niet veilig voelt.
  • Lange tijd in extreem veel lawaai zitten.
  • Een werknemer die door een onmenselijke werkgever tot hoge prestaties wordt opgejaagd.
  • Een onveilige thuis situatie, door lichamelijk en/of geestelijke mishandeling.
  • Soldaten die op uitzending verschrikkelijke dingen hebben meegemaakt.

Bach zei van deze mensen: “Wanneer men bang is dat de geest overbelast is; dat men het verstand zal verliezen; dat men dingen zal doen waarvan men later spijt zal krijgen; dingen die men helemaal niet wil doen, omdat men weet dat ze slecht zijn, maar die toch weer steeds de gedachten bezig houden en die men geneigd is te doen”

De dwangvoorstellingen, het diepe wantrouwen en de waanideeën wisselen elkaar af. In deze toestand gaat men steeds meer tegen zichzelf praten en man kan plotseling woedend worden. De blik is dan star, met uitpuilende ogen en nerveuze handelingen. De manisch depressieve toestand past ook bij dit type.

Ieder mens die onder extreme spanning staat kan in deze gemoedstoestand komen.

Ze vrezen de beheersing over gedachten en daden te verliezen en dingen te doen die ze niet zouden doen als ze in evenwicht zijn.

Werking Bachbloesem Cherry Plum

Evenwichtige Cherry Plum types zijn kalm en rustig, en kunnen het leven aan. Ze hebben de kracht en het uithoudingsvermogen om moeilijke tijdens te doorstaan en bij geestelijke kwelling goed bij het verstand te blijven. Hierbij weten ze goed gebruik te maken van opgedane ervaring. De bloesem helpt om een heldere, kalme geest te krijgen die in staat is om rationeel te denken en handelen en is te bestellen in onze webshop. 

Cherry Plum kan bedplassers helpen hun blaas onder controle te houden en verkrampte energie los te laten. Deze remedie kan ook helpen bij het afkicken van verslavingen. De bachbloesem zorgt ervoor dat je in evenwicht blijft onder buitengewone spanning.

Extra ondersteuning bij de Cherry Plum gemoedstoestand

Om uit deze toestand te komen is het belangrijk om te leren moed te verzamelen. Breng jezelf uit je comfort zone. Ga iets doen wat je spannend vindt, maar wat je toch gaat doen. Durf de sprong te wagen en vier je overwinning.

Een op maat samengestelde Bach mix kan uitkomst bieden. Omschrijf in het formulier hieronder zo goed mogelijk waar jij tegenaan loopt. Dan ontvang je van ons een gratis en vrijblijvend advies wat Bach therapie voor jou zou kunnen betekenen.

Voor en/of achternaam: wat jij fijn vindt!
Het spreekt voor zich dat we alleen het strikt noodzakelijke vragen. Meer weten? https://digibach.nl/privacybeleid/

Wil je eerst wat meer ontdekken of dit bij jou past? Lees dan vooral eens onze Bach bloesem therapie startersgids. Daarin vind je alle informatie over Bach therapie, inclusief praktijkvoorbeelden en ervaringsverhalen.