Bachbloesem Cherry Plum helpt je helder van geest te blijven

Bach bloesem: Cherry Plum
Bachbloesem Cherry Plum

Bachbloesem Cherry Plum (kerspruim) ondersteunt bij grote angst voor controle verlies, zowel geestelijk als lichamelijk. Wanhopig en neerslachtig, deze gemoedstoestand is van mensen die de wanhoop nabij zijn. De zenuwen zijn tot het uiterste gespannen.

Mensen die baat hebben bij Cherry Plum vrezen de beheersing over gedachten en daden te verliezen en dingen te doen die ze niet zouden doen als ze in evenwicht zijn.

Biografie van Cherry Plum (kerspruim)

De kerspruim is een boom die wel 3-4 meter hoog kan worden. In Groot-Brittannië worden de jonge twijgen vaak verwerkt in windschermen, om fruitbomen te beschermen.

Deze boom werd vroeger veel in Nederland gebruikt, maar heeft langzamerhand zijn populariteit verloren. Gelukkig is het de tijd voor een comeback.

Kerspruimen horen net als pruimen en mirabellen tot de Prunus familie. In boom bloeit in de periode tussen februari en april, krijgt dan mooie witte bloesems. Daarna krijgt de boom pas zijn bladeren. Wanneer je er de ruimte voor hebt (bijvoorbeeld op een moestuin) is het leuk om deze variatie aan vruchten te hebben. Heerlijk om de vruchten zo van de boom te eten, of er  jam, sap en likeur van te maken. Kerspruimen zijn heerlijk sappig en zoet.

Hoe ontstaan emoties waarbij Cherry Plum helpt?

Zoals je hebt kunnen lezen ondersteunt Cherry Plum bij behoorlijk pittige emoties. Die ontstaan doorgaans dan ook niet zomaar. Hoe komen mensen met dit soort problemen in aanraking? Daar kun je verschillende redenen voor aanwijzen, zoals:

  • Iemand die gestalkt wordt en zich daardoor niet veilig voelt
  • Lange tijd in extreem veel lawaai zitten
  • Een werknemer die door een onmenselijke werkgever tot hoge prestaties wordt opgejaagd
  • Een onveilige thuis situatie, door lichamelijk en/of geestelijke mishandeling
  • Soldaten die op uitzending verschrikkelijke dingen hebben meegemaakt

Allemaal zijn het voorbeelden van situaties waarin iemand zich langere tijd onveilig en bedreigd kan voelen. Alsof je elk moment in een afgrond kunt storten: het zwaard van Damocles hangt scherp te blinken boven jouw hoofd.

Bach zei van deze mensen:

Wanneer men bang is dat de geest overbelast is; dat men het verstand zal verliezen; dat men dingen zal doen waarvan men later spijt zal krijgen; dingen die men helemaal niet wil doen, omdat men weet dat ze slecht zijn, maar die toch weer steeds de gedachten bezig houden en die men geneigd is te doen.

Edward Bach
Bachbloesem Cherry Plum helpt je voorkomen dat je over de rand van de klif gaat
Bachbloesem Cherry Plum helpt je voorkomen dat je over de rand van de klif gaat

De dwangvoorstellingen, het diepe wantrouwen en de waanideeën wisselen elkaar af. In deze toestand gaat men steeds meer tegen zichzelf praten en man kan plotseling woedend worden. De blik is dan star, met uitpuilende ogen en nerveuze handelingen. De manisch depressieve toestand past ook bij dit type.

Het is belangrijk om je te beseffen dat ieder mens dat onder grote druk staat, in deze toestand kan belanden. Probeer dus begrip te hebben voor mensen in je omgeving die hierin belanden, maar wees ook juist bij jezelf op je hoede om dit te voorkomen.

Hoe werkt Bach bloesem Cherry Plum?

Bach bloesem Cherry Plum helpt om kalmte en rust te (her)vinden, zodat je het leven (weer) aan kunt. Iemand in evenwicht heeft de kracht om moeilijke tijden te doorstaan.

De ervaring van de moeilijke periode kan hierdoor juist tot een kracht worden. Omdat je aan jezelf bewezen hebt wat je allemaal kunt doorstaan en dat je er helder onder bent gebleven.

Cherry Plum helpt om een heldere, kalme geest te krijgen die in staat is om rationeel te denken en handelen en is te bestellen in onze webshop. 

Extra ondersteuning bij de Cherry Plum gemoedstoestand

Om uit deze toestand te komen is het belangrijk om te leren moed te verzamelen. Breng jezelf uit je comfort zone. Ga iets doen wat je spannend vindt, maar wat je toch gaat doen. Durf de sprong te wagen en vier je overwinning.

Een op maat samengestelde Bach mix kan uitkomst bieden. Omschrijf in het formulier hieronder zo goed mogelijk waar jij tegenaan loopt. Dan ontvang je van ons een gratis en vrijblijvend advies wat Bach therapie voor jou zou kunnen betekenen.

Voor en/of achternaam: wat jij fijn vindt!
Het spreekt voor zich dat we alleen het strikt noodzakelijke vragen. Meer weten? https://digibach.nl/privacybeleid/