Bach Centaury | Leer grenzen aangeven

Bach bloesem overzicht: Bach Centaury
Bachbloesem Centaury

Lukt het niet om je eigen ambities en ideeën waar te maken? Bach bloesem Centaury helpt de vreugde te ontdekken van de eigen mogelijkheden. Hierdoor wordt je ervan bewust dat jij je  eigen levensopdracht niet moet verwaarlozen.

Wil je liever niet in het familiebedrijf  blijven hangen, omdat dit nu eenmaal zo hoort. Of neemt de zorg voor een zieke ouder veel tijd in beslag. En moet je daardoor het eigen leven opgeven.  Of ben jij de collega die altijd voor iedereen koffie haalt, alles opruimt en de rotklusjes op zich neemt. dan wordt het tijd voor Centaury.


Voordelen

Prijs

Centaury los

  • Ontdek je eigen mogelijkheden

  • Ambities en ideeën waarmaken

Centaury in een mix 

  • Persoonlijk voor jou samengsteld

  • Met andere bloesems die jou gaan helpen

  • Voordeligste keuze

Misschien herken jij jezelf er wel in, of iemand uit je omgeving: het volgzame type, rustig en verlegen die altijd dienstbaar is. Dat is het Centaury type dat niet goed in evenwicht is. Het is ook mogelijk dat de gevoeligheid paranormale gaven met zich mee brengt. En door deze gevoeligheid niet in staat zijn om helemaal te aarden.

Kun je moeilijk nee zeggen?

Ben je verlegen en sta je voor iedereen klaar? En zet je daarvoor vaak je eigen behoeften opzij? Dan kan het zijn, dat je deze Bachbloesem goed kunt gebruiken.

  • Zodat je weer steviger in je schoenen komt te staan.
  • Maar ook dat je weet hoe je voor anderen klaar kunt staan, zonder jezelf tekort te doen.
  • Om je eigen grenzen goed te kunnen bewaken en te luisteren naar je eigen innerlijke stem die weet wat goed voor je is.

Biografie van Bach Centaury

De Nederlandse naam van Centaury is duizendguldenkruid. Door die naam zou je denken dat het een heel kostbaar plantje is. Niet kostbaar in de zin van geld. Het is namelijk geen geldboompje. maar wel kostbaar is de werking en de toepassingsmogelijkheden. Het kruid is goed voor de spijsvertering en zorgt ervoor dat voedingsmiddelen goed worden opgenomen. daardoor is het een algemeen versterkend middel. Verder heeft het een antibacteriële werking en is het een goed middel tegen koorts. Om gebruik te maken van de medicinale eigenschappen kun je het drinken als thee.

Vroeger werd het toverkruid genoemd. Een voorbeeld van een bijgeloof uit die tijd: pluk precies om 12 uur ´s middags op St. Jansdag duizendguldenkruid, stop het in je portemonnee en deze zal altijd gevuld blijven. Baat het niet, dan schaad het niet, toch 🙂

bachbloesem centaury
Geldboompjes hebben we niet. Wel goede adviezen

Werking bach Centaury

Centaury helpt je om het evenwicht te vinden tussen geven en nemen, en de eigen grenzen aan te geven. Bij jezelf blijven/weten wat jouw eigen doel in het leven is en niet te laten beïnvloeden door anderen. Deze remedie helpt je om je eigen weg vastberaden en vol energie te volgen. Je kunt best iets voor een ander betekenen, maar ook je eigen grenzen aangeven. Deze bachbloesem  helpt om ‘nee’ te leren zeggen en om beter te aarden.

Extra ondersteuning bij Centaury gemoedstoestand

De les die dit type moet leren: opkomen voor zichzelf, lief zijn voor zichzelf, want dan pas kun je er werkelijk zijn voor anderen. Dat betekend dat je bij iedere beslissing eerst bij jezelf afvraagt: ” Wat wil ik eigenlijk zelf?” Om jezelf krachtiger te voelen is het goed om je tijdens een meditatie (mindfulness) te richten op je zonnevlechtchakra. De chakra van de wilskracht en zelfvertrouwen. Is je chakra open dan heb je genoeg zelfwaardering en kun je spontaan reageren. Goed om je daar bewust van te zijn.

Veel mensen die hoogsensitief zijn, hebben baat bij Centaury. Net als introverte mensen, waar nog minder over bekend is.

Bachbloesem Centaury valt in de categorie overgevoeligheid voor invloeden en ideeën. Meer over de toepassing van deze remedie, en hoe je jouw ideale mix vindt, kun je lezen in de Bach bloesem therapie startersgids.