Bach Agrimony | Zingend door het leven

Bach bloesem overzicht: Bach Agrimony
Bachbloesem Agrimony

Het bachbloesem Agrimony type lijkt altijd opgewekt, is gezellig in de omgang en heeft humor. Achter het masker van deze “zorgeloze” houding, schuilen problemen, angst en onzekerheid.  Anderen niet lastig willen vallen met problemen.

Deze vredelievende types raken snel overstuur door ruzie en onenigheid.Het gevaar ligt op de loer om problemen te onderdrukken met het gebruik van alcohol, verdovende middelen of slechte eetgewoonten.

Voordelen

Prijs

Agrimony los

  • Zie problemen in perspectief

  • Accepteer dat het leven niet altijd leuk is

  • Vind balans

Agrimony in een mix 

  • Persoonlijk voor jou samengsteld

  • Met andere bloesems die jou gaan helpen

  • Voordeligste keuze

Harmonie en balans in het leven, dat is wat Agrimony types het liefst hebben. En wat ze ook naar buiten toe uit dragen, of het nu goed gaat of niet. De vuile was ga je tenslotte niet buiten hangen.

Hierdoor lijken het hele gezellige en onbezorgde mensen. Lees eerst verder en ontdek of deze bloesem bij je past.

Een biografie van Bach Agrimony

Agrimonia is samengesteld uit 2 Griekse woorden. “agros” is veld en “monas” is eenzaam. Vandaar dat het de plant van de eenzaamheid is. Agrimonie (op zijn Hollands) was al 4000 jaar geleden bekend om zijn genezende en zuiverende eigenschappen.

In Egypte werd het gebruikt voor oogontstekingen vanwege de zuiverende werking.

De Scandinaviërs drinken  Agrimoniethee om zich losser en  vrolijker te voelen. Elke dag een kop thee op de nuchtere maag is hun advies. En voor de zangers onder ons: het drinken en gorgelen van Agrimoniethee maakt de stem helder.

Agrimony
Was Agrimoniethee nog niet bekend in de tijd van Asterix en Obelix?

Bachbloesem Agrimony bij eenzaamheid

Van binnen een eenzaam gevoel, naar de buiten wereld toe de vrolijke schijn ophouden. Het Agrimony type niet in evenwicht is, zoekt hij veel afleiding, om problemen maar niet onder ogen te hoeven zien. Die afleiding kan ook drank of een andere verslaving zijn.

Achter het masker van onbezorgdheid zit meestal een gevoelig, eenzaam mens die probeert zijn zorgen weg te drinken. In plaats van terug te trekken in je schulp is het goed om in beweging te komen. Lichaamsbeweging geeft afleiding. En maakt een stofje aan in de hersenen waar je blij van wordt.

Bachbloesem Agrimony kan ook ondersteunend werken bij verborgen eetverslaving. Voor mensen die alleen thuis veel eten, om hun eenzaamheid niet te hoeven voelen. Anderen mogen dit vooral niet weten, omdat het schuldgevoel al groot genoeg is, dat ze zichzelf niet in de hand hebben.

Kan ook ondersteunen bij bijvoorbeeld zenuwtrekjes, nagelbijten, knarsetanden tijdens de slaap of dwanghandelingen.

Werking Bachbloesem Agrimony

Het leren uiten van problemen en deze in het juiste perspectief kunnen zien. Maar ook kunnen accepteren dat het leven niet altijd even leuk is. Je voelt je echt opgewektheid (en als dat niet zo is, verstop je dat niet achter een masker) en leert jezelf te accepteren zoals je bent.

Bachbloesem Agrimony helpt om de positieve eigenschappen te ontwikkelen die bij dit type horen: je krijgt inzicht in wie je werkelijk bent en leert je zorgen te delen met anderen. Hierdoor worden gesprekken minder oppervlakkig en laat je meer van jezelf zien. In plaats van te tobben leer je te relativeren en wordt je innerlijk blij.

Extra ondersteuning bij Agrimony gemoedstoestand

Het Agrimony type is en optimist en vrede stichter, goed gezelschap dus! Voor zichzelf maakt dit type het niet altijd echt makkelijk. Dan is het tijd om de roze bril af te zetten en oog te krijgen voor het conflict. De eerste stap is om de dingen die dwarszitten op papier te zetten en eventueel te bespreken met een coach. Mindfulness kan helpen om meer innelijke harmonie te krijgen. Maak voor jezelf een aantal affirmaties om je eigen denken te veranderen. Inspiratie hiervoor vind je in onze blog over dit onderwerp.

Bachbloesem Agrimony is een van de Bach druppels voor overgevoeligheid voor invloeden en ideeën.