Bach Oak | Steunpilaar voor vrienden en familie

Bach bloesem: Oak

Oak helpt om op harmonieuze manier met je kracht om te gaan en ook te beseffen dat je de plicht hebt om goed voor jezelf te zorgen.

Bach bloesem Oak

Bach bloesem Oak is voor types die de moed nooit opgeven. Ze blijven doorworstelen tegen iedere moeilijkheid in.

  • Categorie: moedeloosheid en wanhoop

Ook al voelt de oakmens zich moedeloos en wanhopig , opgeven is geen optie. Het zijn sterke en betrouwbare mensen waardoor anderen de neiging hebben hun lasten op hun schouders te leggen.

Mesen die baat hebben bij Oak zijn vaak een steunpilaar voor anderen, maar verbergen daarbij hun eigen lasten en zorgen.

Bach remedie Oak geeft kracht en vertrouwen

Oak types kunnen veel hebben vanwege hun sterke gezondheid. Aan de buitenkant lijkt dat inderdaad zo te zijn. Maar er komt een dag dat die eik van binnenuit gaat rotten en de wortels niet zo stevig lijken te zijn. Dat is ook het karakter van het eik type: niets laten merken tot het lichaam duidelijke signalen gaat geven, zoals steken op de borst.

Oak mensen zijn in staat groepen mensen door moeilijke situaties te leiden. Als de groep opgeeft, zetten zij door. Zij geven met gezond verstand en inzicht aan, waarom het de moeite waard is om door te zetten.

Werking bachbloesem Oak

Bach Oak hersteld de energie en helpt op tijd te herkennen dat rust en ontspanning nodig is. Leren net zo goed voor jezelf te zorgen als voor anderen.

Het zijn kranige mensen, die met grote moeilijkheden worstelen zonder de hoop te verliezen of hun inspanningen te laten verslappen. Zij weerspiegelen onder alle omstandigheden volharding, moed en standvastigheid.

Dokter Bach, over mensen die baat hebben bij Bachbloesem Oak

Bachbloesem Oak helpt om op harmonieuze manier met de kracht om te gaan en ook te beseffen dat je de plicht hebt om goed voor jezelf te zorgen. Dus ook kunnen genieten en ontspannen. Helpt ook bij het ontwikkelen van het vermogen te vertrouwen in de afloop van situaties en niet de moed te verliezen. Ik ben een doorzetter, ondanks moeilijkheden.

Een biografie vanOak, bij ons bekend als eik

Eik is een oud Germaans woord en betekent boom. De symbolische betekenis van eik is waardigheid, wijsheid en de verbinding tussen hemel en aarde. Ooit waren er uitgestrekte eikenwouden in grote delen van Europa. Ze vormden een groot onderdeel van de levenswijze van de prehistorische volken. Helaas is van deze oerbossen weinig overgebleven.

Er zijn nog verschillende oeroude eiken bekend, zoals de grootste en oudste eik van Duitsland. Deze staat in het dorp Erle in Westfalen. Men noemt hem Fehme Eiche  omdat hier vroeger vaak recht gesproken werd. Kenners schatten deze boom op 1500 jaar.

De Eik wordt ook wel de koning van de bomen genoemd. Het is een boom die kracht uitstraalt en daarom staat voor onoverwinnelijkheid. Net als een oude eik die stevige wortels heeft, taai hout en een stevige stam zo zijn ook degene die bachbloesem Oak nodig hebben. Maar niets is wat het lijkt soms: deze types plegen roofbouw op zichzelf.

De eik als geneeskrachtige boom

De schors van de eik heeft geneeskrachtige eigenschappen. Gebruik 1 kg jonge eikenschors (vers of gedroogd). laat dit een kwartier komen in 2 liter water. Het gefilterde water kun je gebruiken als een wikkel bij keelpijn. Doop hiervoor een handdoekje in de vloeistof en wring het uit.  Thee van eikenschors werkt versterkend op de inwendige vaten.

bachbloesem oak
Oak types hebben veel te geven. Een schouder om op te leunen. En geven troost en advies in moeilijke tijden.

Extra ondersteuning bij Oak gemoedstoestand

Oak types kunnen lichamelijk gespannen zijn. Bewegingsoefeningen voor het los maken van verkrampte nek- en schouderspieren zijn een echte aanrader. Lichamelijke spanning kun je ook verlichten met een goede ademhaling.