Bach bloesem Willow | Het glas is half leeg of half vol

Bach bloesem remedies: Willow

Bach bloesem Willow is voor mensen die moedeloosheid en wanhopig zijn. Vooral de zwartkijkers die door ongeluk bach bloesem Willowen tegenslag verbitterd zijn geworden. Ach en wee,het valt ook niet mee.

  • “Dit heb ik niet verdiend”.
  • Zoeken de schuld buiten zichzelf om geen eigen verantwoordelijkheid te hoeven nemen voor de eigen daden en dingen die ze overkomen.
  • Interesse in de omgeving verdwijnt, terwijl er altijd genoeg plezier was.
  • Het glas is altijd half leeg.
  • Kunnen anderen meetrekken in de negativiteit.

Of bestel Willow online

Lees ook onze Bach therapie startersgids en ontdek de voordelen van een persoonlijke mix

Biografie van de wilg

De wilg die Dr. bach heeft gebruikt voor de bachbloesem Willow is makkelijk te herkennen. In de wintermaanden krijgt de bast een oranjegouden kleur. De wilg groeit op een vochtige, laag gelegen bodem. De mannelijke en vrouwelijke bloesems groeien niet aan dezelfde bomen.

Vanuit de volksgeneeskunde kende men de pijnstillende werking van de wilgenschors. Uiteindelijk bracht dit de farmaceuten op het spoor van de aspirine. Dit is de chemische variant van salicine, de werkzame stof uit de wilgenschors. Behalve deze stof heeft de schors nog meer te bieden voor die van medicinaal belang zijn.

Thee van gedroogde wilgenschors is een goed middel tegen verschillende kwalen. Het is koorts verlagend, bevordert het zweten, is ontstekingsremmend en samentrekkend. Hierdoor is het een goed middel bij buikgriep. Naast het pijnstillende effect heeft wilgenschors ook een gunstige werking bij reuma.

Zwartkijkers

Uiteindelijk slaan de emoties om in haat. Door de haat kunnen ze niet begrijpen dat anderen wel plezier hebben, willen die anderen het leven zuur maken of kunnen zelfs destructief voor de omgeving zijn. Ze stoten steeds meer mensen af, omdat ze alleen nog maar mopperend door het leven gaan.

Deze zwartkijkers hebben niet door dat ze zichzelf isoleren en hun eigen leven er niet leuker op maken.

Een favoriete uitspraak: jij hebt makkelijk praten, want je hebt nog niet een fractie meegemaakt van wat ik in dit leven te dragen heb gehad.

Het kan iedereen gebeuren om tijdelijk in een Willow gemoedstoestand terecht te komen; je goede humeur verliezen, prikkelbaar en neerslachtig worden. Het gevoel van: “ik zal daar gek zijn!”

Wanneer je dan aan het pruilen en brommen ben, realiseer je dan dat deze remedie weer evenwicht kan brengen. Hierdoor komt je gevoel voor humor weer terug en zie je de problemen weer in het juiste perspectief.

Bach bloesem Willow

Kun jij ervoor zorgen dat het glas weer half vol wordt in plaats van half leeg?

Werking bach bloesem Willow

De positieve kant van deze remedie is een groot optimisme en vertrouwen. Het lot wordt in eigen hand genomen, en eigen verantwoordelijkheid voor het oplossen en aanpakken van problemen. Dit type kan nu diepere levensvragen beantwoorden en ziet problemen als een uitdaging in het leven. Uiteindelijk lukt het om alle gevoel van schuld en bitterheid los te laten.

Extra ondersteuning bij Willow gemoedstoestand

De bachbloesem helpt om weer te genieten van het leven, en onrecht te vergeven. Doordat je niet langer slachtoffer bent, heb je het lot in eigen handen. Het helpt ook om gezellige bezigheden te zoeken. Zoals bijvoorbeeld spelen met kinderen. Of een creatieve hobby zoeken. Of ga lekker zingen bij een koor! Wat je ook doet, zoek het plezier in je leven. Mocht je daar extra ondersteuning bij zoeken, dan is er in de natuurgeneeskunde veel keus. Dit proces kun je ook heel goed ondersteunen met affirmaties die je leven leuker maken.

Bach bloesem Willow hoort bij de Bach druppels voor moedeloosheid en wanhoop.