Bach bloesem Willow helpt als het glas altijd half leeg lijkt

Bach bloesem: Willow
bach bloesem Willow

Bach bloesem Willow is voor mensen die moedeloos en wanhopig zijn. Voor de zwartkijkers die door ongeluk en tegenslag verbitterd zijn geworden.

  • Categorie: moedeloosheid en wanhoop

Tegelijkertijd hebben deze mensen de neiging de schuld buiten zichzelf te zoeken om geen eigen verantwoordelijkheid te hoeven nemen voor de dingen die ze overkomen. Terwijl onder ogen zien dat je zelf invloed hebt op je leven vaak de beste manier is om uit die ellende te komen.

De interesse van deze mensen in hun omgeving verdwijnt, terwijl er altijd genoeg plezier was. Doordoor kunnen ze anderen meetrekken in de negativiteit.

Biografie van Willow, ook bekend als wilg

De wilg die Dr. bach heeft gebruikt voor de bachbloesem Willow is makkelijk te herkennen. In de wintermaanden krijgt de bast van deze boom een oranjegouden kleur. De wilg groeit op een vochtige, laag gelegen bodem. De mannelijke en vrouwelijke bloesems groeien niet aan dezelfde bomen.

Vanuit de volksgeneeskunde kende men de pijnstillende werking van wilgenschors. Uiteindelijk bracht dit de farmaceutische industrie op het spoor van aspirine. Dit is de chemische variant van salicine, de werkzame stof uit de wilgenschors. Behalve deze stof heeft de schors nog meer te bieden die van medicinaal belang zijn.

Thee van gedroogde wilgenschors is een goed middel tegen verschillende kwalen. Het is koorts verlagend, bevordert het zweten, is ontstekingsremmend en samentrekkend. Hierdoor is het een goed middel bij buikgriep. Naast het pijnstillende effect heeft wilgenschors ook een gunstige werking bij reuma.

Bach Willow helpt zwartkijkers

Uiteindelijk slaan de emoties van doemdenkende mensen die zichzelf slachtoffer voelen om in haat. Door die haat kunnen mensen niet begrijpen dat anderen wel plezier hebben. Dat leidt er weer toe dat zij die anderen het leven zuur willen maken of zelfs destructief voor de omgeving kunnen zijn. Want als zij zelf geen geluk verdienen, dan de omgeving ook niet!

Daarmee stoten ze steeds meer mensen af, omdat ze alleen nog maar mopperend door het leven gaan. En dat bevestigt mensen die baat hebben bij Bach Willow dan weer in hun doemdenken: zie je wel, niemand wil met me omgaan.

Deze zwartkijkers hebben niet door dat ze zichzelf isoleren en hun eigen leven er niet leuker op maken.

Het kan iedereen gebeuren om tijdelijk in een Willow gemoedstoestand terecht te komen; je goede humeur verliezen, prikkelbaar en neerslachtig worden.

Wanneer je dan aan het pruilen en brommen ben, realiseer je dan dat deze remedie weer evenwicht kan brengen. Hierdoor komt je gevoel voor humor weer terug en zie je de problemen weer in het juiste perspectief.

Bach bloesem Willow
Kun jij ervoor zorgen dat het glas weer half vol wordt in plaats van half leeg?

Hoe werkt Bach bloesem Willow?

De positieve kant van deze remedie is een groot optimisme en vertrouwen. Het lot wordt in eigen hand genomen, en eigen verantwoordelijkheid voor het oplossen en aanpakken van problemen. 

Willow helpt mensen om hun diepere levensvragen te beantwoorden en problemen te zien als een uitdaging in het leven. Uiteindelijk lukt het om alle gevoel van schuld en bitterheid los te laten.

Net als de andere bloesems werkt Back Willow het beste in een persoonlijke mix, die op de behoefte van de gebruiker is afgestemd. Een uitdaging staat namelijk nooit alleen: juist daarom richt de Bach therapie zich op de unieke uitdagingen en behoeften van ieder individu.

Benieuwd hoe zo’n mix er voor jou uit kan zien? Je eerste consult per e-mail is altijd gratis.

Extra ondersteuning bij Willow gemoedstoestand

Willow helpt om weer te genieten van het leven en onrecht niet als een persoonlijke aanval te zien. Doordat je niet langer slachtoffer bent, heb je het lot in eigen handen. Het helpt ook om gezellige bezigheden te zoeken.

Wat je ook doet, zoek het plezier in je leven. Mocht je daar extra ondersteuning bij zoeken, dan is er in de natuurgeneeskunde veel keus. Dit proces kun je ook heel goed ondersteunen met affirmaties die je leven leuker maken.