Bach Walnut | Leer loslaten en verder te gaan

Bach bloesem: Walnut
Bachbloesem Walnut

Het Walnoot type zit vol idealen. Maar laat zich daar vanaf houden omdat oude gewoontes moeilijk af te leren zijn. Bachbloesem Walnut helpt bij periodes van veranderingen.

  • Categorie: overgevoeligheid voor invloeden en ideeën

De invloed van familie of ervaringen uit het verleden kunnen idealen in de kiem smoren. Om de levensopdracht te kunnen vervullen moet men loskomen van deze knellende banden.

Voor hen die duidelijke idealen hebben en zich inzetten om die te verwezenlijken, maar onder bijzondere omstandigheden geneigd zijn zich van hun idealen en doelstellingen en werk af te laten leiden door het enthousiasme, de overtuiging of sterke mening van anderen.

Dokter Bach over Walnut

Met dit inzicht integreerde dokter Bach het in de later naar hem vernoemde Bach therapie.

Een biografie van Walnut (walnoot dus)

De niet-wetenschappelijke theorie van de signatuurleer verteld dat de kern van de walnoot dezelfde vorm heeft als de hersenen. Dus dat deze goed zijn voor de hersenen is dan een logische gedachte. De Walnoot wordt gezien als voedsel voor de hersenen. Dat komt vooral door de omega-3 vetten.

Deze gedachte wordt bevestigd door Amerikaans wetenschappelijk onderzoek. Daaruit is bekend geworden dat walnoten helpen tegen stress. De Moeite waard om te proberen als je veel stress ervaart, bijvoorbeeld omdat je een belangrijke stap maakt in je leven. Zoals die van de basisschool naar de brugklas.

Een handje walnoten per dag is genoeg en is ook nog eens bloeddruk verlagend. Verschillende proefpersonen hebben dit getest en goed gereageerd op het walnoten dieet.

Bachbloesem Walnut
Als je wat extra hersenvoedsel nodig hebt bij echte hersenkrakers.

Bach Walnut is de verbreker van banden

Bachbloesem walnut is zeer nuttig voor mensen die verder willen in het leven, gehoor willen geven aan de eigen levensopdracht zonder zich te laten hinderen door de mening van anderen of lasten uit het verleden. Bijvoorbeeld een jongere die het huis uit gaat omdat hij last heeft van de knellende banden van thuis heeft walnut nodig om zich te kunnen ontwikkelen tot een zelfstandige volwassene met eigen inzichten.

Dit is de remedie die ondersteunt bij periodes van overgang, zoals tanden krijgen, puberteit, echtscheiding en andere veranderingen in leefwijze. Het is de verbreker van banden die een verdere ontwikkeling belemmeren. Het beschermt hulpverleners/therapeuten tegen emotionele problematische cliënten zodat ze niet worden “leeggezogen”.

Mensen met autisme kunnen ook baat hebben bij walnut: om het proces van het leren omgaan met veranderingen te ondersteunen.

Hoe werkt Bach bloesem Walnut dan?

Bachbloesem walnut geeft de kracht om vooruit te komen op het eigen levenspad, zonder je te laten belemmeren door beperkingen uit het verleden. Je leert het oude los te laten en verder te gaan op je eigen pad. Zorgt ervoor dat je open kunt staan voor nieuwe ervaringen, zonder je te laten beïnvloeden door anderen.

Deze remedie helpt om sterk te blijven in je eigen overtuigingen geeft steun in het uitvoeren van nieuwe voornemens. Geeft ook moed om de juiste stappen te zetten en het verleden te verwerken en los te laten.

Extra ondersteuning bij Walnut gemoedstoestand

Zit je midden in een levensfase waarin allerlei veranderingen plaats vinden? Zorg dan voor voldoende slaap en ontspanning.

Een affirmatie die past bij walnut is: “Ik schud alle beperkingen van mij af die mij beletten mijn levensdoel te bereiken.” Er zijn voldoende zelfhulpboeken die interessant zijn om te lezen hoe je met veranderingen om kunt gaan. Bijvoorbeeld van Wayne Dyer (De verschuiving). Of de boeken van Annemarie Postma. laat je inspireren!