Bachbloesems voor dieren

Bach bloesem therapie: Bachbloesems voor dieren

Dieren hebben – net als wij – gevoelens. Die gevoelens worden gevormd door een combinatie van hun dierlijke instinct en de ervaringen die het dier heeft opgedaan. Net als wij, kan een vervelende ervaring uit het verleden hen blijven achtervolgen. Zeker wanneer je een dier uit het asiel adopteert, heeft je nieuwe huisgenoot waarschijnlijk al de nodige (emotionele) bagage. 

En dat is niet erg, want het geeft dieren hun eigen karakter. Het zou tenslotte maar saai zijn als iedere kat, iedere hond of iedere parkiet helemaal hetzelfde zou zijn nietwaar?

Maar, net als bij mensen kunnen die gevoelens ook dieren in de weg zitten. Ze kunnen net zo goed als wij last hebben van irritatie en neerslachtigheid. Of ze hebben moeite met veranderingen. Soms ontstaat er verlatingsangst: iedere keer als je de deur uit gaat is je hond of kat bang dat je niet meer terugkomt. Niet leuk voor je huisdier, maar ook niet voor jou. Want die problemen gaan vaak samen met probleemgedrag

Bijten, plotseling uithalen, overmatig blaffen of overmatige aanhankelijkheid bijvoorbeeld.

Wat zijn de mogelijkheden?

Dieren zullen niet zo snel naar de psychiater gaan voor hun problemen. Je zult ze ook niet snel naar de stressmedicatie zien grijpen.

En zelfs als ze dat zouden kunnen, moeten we dat dan willen?

Dieren staan dichter bij de natuur dan wij. En laten we wel wezen: stress bij dieren komt meestal bij mensen vandaan. Wij halen dieren uit hun natuurlijke leefomgeving om ons gezelschap te houden en plezier te brengen.

Natuurlijk hebben de moderne huiskat en -hond hun voordelen van het leven bij de mens. Verzorging en liefde, een warme plek om te slapen en een lekkere zachte mand.

Maar soms kunnen ook zij een steuntje gebruiken. Bijvoorbeeld als ze het moeilijk vinden om alleen te zijn. Wanneer ze in het verleden nare ervaringen hebben opgedaan, of wel erg bezitterig zijn ten opzichte van hun baasje.

Wil je meer weten over hoe een Bachremedie jouw huisdier verder kan helpen?

Lees meer over Bachbloesems voor katten

Lees meer over Bachbloesems voor honden

Lees meer over Bach voor paarden

Of vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Voor en/of achternaam: wat jij fijn vindt!
Het spreekt voor zich dat we alleen het strikt noodzakelijke vragen. Meer weten? https://digibach.nl/privacybeleid/