Bach bloesem therapie draait om persoonlijke aandacht

Bach bloesem therapie is een natuurlijke geneeswijze, die de gemoedstoestand ondersteunt met behulp van bachbloesemsOm iemand die echt naar je luistert, en jou kan helpen beter naar jezelf te luisteren.

Want alleen zo kun je horen wat jou in de weg staat om op te bloeien tot de beste vorm van jezelf.

Daarom geloven wij niet in kant-en-klare Bach remedie mixen

Online vind je veel van dat soort kant-en-klare mixen. Die zijn vaak onnodig duur: veel duurder dan de losse extracten waaruit de mix bestaat.

Dat is niet hoe bloesemtherapie werkt. Het is geen afsnijweg naar een probleemloos leven.

Ja, het kan je helpen bij de bewustwording van jouw persoonlijke drempels. Maar je zult wel zelf met die drempels aan de slag moeten.

Een goede bloesemtherapeut zal je dan ook altijd duidelijk laten zien waar jouw mix uit bestaat, en wat de geselecteerde extracten voor jou betekenen. Waarom zijn juist die extracten geselecteerd? Dat helpt jou om iedere keer dat je de druppels inneemt, jezelf bewust te zijn van waarom je dat doet. Om zo de ingesleten gewoontes en gedachten stapje voor stapje te overwinnen.

Die persoonlijke aandacht staat bij ons centraal.

Dat is ook nog eens een stuk voordeliger dan die kant-en-klare mixen. Wij baseren onze prijs namelijk echt op de ingrediënten. DigiBach staat voor helderheid en duidelijkheid over wat er in jouw mix zit.

Benieuwd of het iets voor jou is? Vul het formulier hieronder in voor een gratis en vrijblijvend consult per mail. Je beslist achteraf of het iets voor je is en of je een flesje wilt bestellen, en betaalt dan heel eenvoudig via een tikkie of overschrijving.

Voor en/of achternaam: wat jij fijn vindt!
Het spreekt voor zich dat we alleen het strikt noodzakelijke vragen. Meer weten? https://digibach.nl/privacybeleid/

Even kennismaken: dit is wie je mail leest

Bach bloesem therapeut Jolanda Huijsmans

Geef mij maar groen 😉

Even voorstellen! Mijn naam is Jolanda. Ik ben de Bach bloesem therapeut van DigiBach. Het is best spannend om iemand om advies of hulp te vragen bij problemen waar je tegenaan loopt.

Daarom vind ik het belangrijk dat je een gezicht hebt bij degene die je gaat mailen. Natuurlijk kun je er op vertrouwen dat ik discreet met je bericht zal omgaan. Ook zal ik het altijd eerlijk zeggen wanneer Bachbloesems niet (voldoende) zijn bij je vraag, en je  beter een arts kunt inschakelen!

Wil je meer weten over mijn ervaring en diploma’s? Kijk dan even hier.

Hoe werkt Bach bloesem therapie?

De therapie werd in de jaren ’30 van de vorige eeuw ontwikkeld door Dr. Edward Bach. Bach ontdekte dat planten en bloemen een positieve uitwerking kunnen hebben op met name de emotionele gesteldheid van mensen.

En dan bedoelen we niet dat je vrolijk wordt van een bosje bloemen 😉

Dr. Bach ontwikkelde de bloesemtherapie vanuit zijn jarenlange ervaring als arts, en zijn persoonlijke liefde voor de natuur.

De therapie die hij ontwikkelde, maakt gebruik van zogenaamde bloesemremedies, of Bach remedies. In een Bach remedie komen de vier natuurlijke elementen samen:

  • De aarde geeft de plant het leven.
  • De zon geeft de plant zijn kracht.
  • De lucht geeft de plant voedsel.
  • Het water neemt alle geneeskrachtige eigenschappen van de plant in zich op.

Al deze elementen worden gebruikt voor het samenstellen van Bach bloesemremedies. Iedere remedie heeft eigen unieke kwaliteiten, net als ieder mens en dier. De bloesemremedie ondersteunt bij het naar boven halen van deze unieke kwaliteiten. Bloesemremedies zijn juist nu, in de huidige maatschappij, een laagdrempelig en natuurlijk steuntje in de rug.

Bach therapie werkt met bloesemremedies

Bach bloesem therapie is een natuurlijke zelfzorgmethode die zich richt op emotionele gezondheid en evenwicht. De therapie werkt in op de relatie tussen lichaam en geest. De door Dr. Bach geselecteerde Bachbloesems staan centraal bij deze natuurlijke geneeswijze.

Je kunt het vergelijken met een spirituele leraar: het helpt je om je lessen te leren. Het is de bedoeling dat je niet alleen maar “wakker” gemaakt wordt, maar dat je zelf ook in beweging komt om tot bloei te komen.

Bach bloesem therapie helpt je bewustzijn te versterken en blokkades of negatieve gemoedstoestand te veranderen in positiviteit en het ontwikkeling van je mogelijkheden. Het is geen vervanging voor de reguliere gezondheidszorg, maar een aanvulling op een bewuste levensstijl.

Bloesemremedies zijn vloeibare tincturen, vergelijkbaar met de Homeopathische geneeswijze. Het zijn geen chemische middelen of medicijnen. Het voordeel van de Bloesemremedies is, dat je het in combinatie met andere medicijnen in kunt nemen en dat de werking van de remedies niet beïnvloed wordt. De bereiding van de tincturen voor Originele Bach Bloesemremedies gebeurt nog steeds volgens de procedés die door Dr. Eduard Bach werden voorgeschreven en waarborgt de authenticiteit en kwaliteit.

Bach bloesem remedies Nederland

Bloesemremedies Nederland heeft heeft sinds 1986 32 Nederlandse remedies geprepareerd. Hierover kun je meer lezen op hun website. Digibach werkt ook met een aantal van deze Nederlandse bloesemremedies. We hebben ervaren dat ze een mooie aanvulling zijn voor de tijd van nu.

De mens als geheel

Bij het voorschrijven van de remedies worden dus niet de lichamelijke klachten als uitgangspunt genomen, maar de gemoedstoestand waarin iemand verkeert. Het is ook geen wondermiddeltje, dat je klachten als sneeuw voor de zon laat verdwijnen.

Want als je écht wilt veranderen, zul je ook bepaalde gedachtepatronen moeten doorbreken. Anders val je steeds weer terug in dezelfde spiraal, en daar schiet je niets mee op. Je kunt alles aan je leven veranderen, maar als je de onderliggende oorzaak van je problemen niet aanpakt, val je steeds weer in dezelfde kuilen.

Deze visie komt overeen met de holistische benadering van de natuurgeneeskunde, die zich richt op de mens als geheel en niet als een verzameling van losse “problemen” die individueel zijn op te lossen. Het is ook de visie van veel van de zelfhulp goeroes op YouTube, die de laatste tijd zo populair zijn. Zelf ben ik groot fan van deze video:

Bloesemremedies kunnen een grote steun zijn in het leren omgaan met en bewust worden van patronen en emoties. De veranderingen worden niet van buitenaf opgelegd, maar ontstaan vanuit een innerlijke ontwikkeling en bewustzijn.

Kinderen, volwassen en ook dieren vertonen steeds vaker kenmerken waar we niet zo goed raad mee weten. Bloesemremedies kunnen een steuntje in de rug zijn.

De Bach Bloesems kun je gebruiken om dagelijkse negatieve gevoelens te overwinnen.

Bachbloesems helpen wanneer je uit balans bent, maar ook als je gewoon niet lekker in je vel zit. In het algemeen kun je stellen dat het voor het fysiek welzijn ook van belang is om emotioneel in balans te zijn. Een steuntje in de rug dus, om verder te gaan met je leven en daarnaast je verborgen krachten en mogelijkheden te vinden.

Wat doet een Bach bloesem therapeut?

Een Bach therapeut heeft zich gespecialiseerd in de werking van de verschillende soorten Bach bloesems. Hij of zij heeft ervaring met het selecteren van de juiste soorten bloesems bij de klachten van de patiënt. Hierdoor is hij in staat om de beste remedie samen te stellen om deze klachten aan te pakken.

Een goede Bach therapeut zal  nooit beweren dat een Bach remedie reguliere gezondheidszorg kan vervangen, maar altijd aansporen bij twijfel de huisarts te raadplegen.

Ervaringen met Bach therapie

Wil je ervaringen van andere mensen met Bachbloesems lezen? Kijk dan eens hier. Op die pagina hebben we verschillende verhalen verzameld van mensen en dieren  die we in het verleden hebben behandeld. Bepaal voor jezelf of jij je in deze mensen herkent en of een remedie dus ook jou verder zou kunnen helpen!

Bach bloesem therapie bij honden werkt in onze ervaring opvallend goed. We stonden er zelf van te kijken hoeveel baasjes ons benaderen met een hond die onrustig of angstig is, of andere (vaak emotionele) problemen heeft. Maar eigenlijk is het helemaal niet zo gek, als je erover nadenkt. Honden zijn niet voor niets een favoriet huisdier: ze zijn net zulke gevoelsdieren als hun baasjes!

Voor het verhaal van twee honden die we behandeld hebben en wat een remedie voor hen deed, klik je hier.

De grondlegger van Bachbloesem therapie

Dr. Bach is de ontdekker van de Bach bloesem therapie. Hij heeft een complete geneesmethode nagelaten aan de mensheid. Hij had veel interesse in mensen en in hun innerlijke wereld. Zijn onderzoek was daarom gericht op manieren om dit in evenwicht te brengen.

Edward Bach, de grondlegger van Bachbloesemtherapie

Edward Bach, de grondlegger van Bachbloesemtherapie

Het was zijn grote droom om zelfzorgmiddelen te vinden die eenvoudig, goedkoop en effectief zouden zijn. En die bovendien niet de symptomen, maar de (emotionele) oorzaken van de ziekte behandelden.

In zijn zoektocht heeft hij zich laten leiden door zijn gevoeligheid en intuïtie.

Maar ook door zijn respect en diep gevoel voor de medemens in nood.  Hij was graag in de natuur, hier ving hij door zijn gevoeligheid de vibraties op van planten.

Door zijn gevoeligheid was hij in staat om bij de verschillende planten te voelen welke stemmingen/emoties deze zouden kunnen behandelen. Ook bestudeerde hij het gedrag van mensen en met name hun stemmingen en emoties. Wanneer hij een bloem of een blaadje op zijn hand legde, voelde hij het effect van deze plant voor de gezondheid. Hij voelde de gemoedstoestand die bij de plant hoorde. Wanneer hij zich bijvoorbeeld ongeduld voelde bij het vasthouden van Impatiens, wist hij dat deze plant kalmte en beheerstheid zou kunnen brengen. Voor zijn zoektocht had Dr. Edward Bach veel moed en doorzettingsvermogen nodig, trouw aan de eenmaal ingeslagen weg.

Hoe werkt Bach bloesem therapie?

Eigenlijk heel simpel. Jij geeft via het contactformulier aan waar je tegenaan loopt: je hulpvraag. (Let op: dat zijn geen fysieke problemen, raadpleeg hiervoor altijd je huisarts! Bach therapie richt zich op je emoties en gevoelens). Via de mail krijg je dan reactie van een consulent, of en hoe Bach bloesem therapie jou daarbij kan helpen. Aan de hand daarvan besluit je of je de voorgestelde, persoonlijke mix wilt bestellen!

Kan ik mijn mix ook zelf samenstellen?

Zeker. Als je al weet welke bloesems je graag in een mix wilt, kun je een lijstje opgeven. Wij stellen dan graag de mix voor je samen, zodat je niet alle extracten los hoeft te kopen. We hebben ook een handige startersgids, om je te helpen bij het zelf kiezen.

Waar kan ik Bach bloesem remedies online bestellen?

Je kunt ervoor kiezen verschillende extracten los te kopen. Veel voordeliger is het, om een voor jou op maat gemaakte remedie te bestellen. Ook dat kan online. Je hebt van ieder extract maar een paar druppels nodig. Door de kant-en-klare mix ben je dus veel voordeliger uit!