Bach bloesem therapie van DigiBach. Natuurlijk Persoonlijk

Bach bloesem therapie is een 100% natuurlijke behandeling, die zich richt op gevoelens en emotionele blokkades. Zo helpt de therapie je evenwicht te hervinden en lekkerder in je vel te zitten.

Ervaar hoe Bachbloesems je kunnen helpen om je emoties beter te ervaren en te begrijpen. Ontdek wat Bach therapie is en hoe het werkt. Of lees de verhalen en ervaringen van andere mensen en bepaal of het ook bij jou past.

Inhoud:

Wat is Bach bloesem therapie?

Bach bloesem therapie draait om het vinden van je evenwicht, geestelijk en emotioneel.
Bach bloesem therapie = evenwicht ✅ Gratis persoonlijk advies en voor JOU samengesteld ✅ Ontdek hier hoe Bach therapie jou verder helpt!

Bach bloesem therapie is een natuurlijke behandelwijze, die zich richt op emoties. Het is dus geen behandelwijze voor lichamelijke klachten. Het is een ondersteunende therapie, die kan helpen bij klachten als onzekerheid, innerlijke onrust, faalangst of andere emotionele schommelingen.

De grondlegger, dokter Edward Bach, geloofde dat het gevoelsleven van mensen te vaak buiten beschouwing werd gelaten bij de behandeling van klachten. Veel mensen hebben last van angst, stress, onzekerheid of boosheid. Niet iedereen weet goed om te gaan met die emoties, waardoor je er op den duur letterlijk ziek van kunt worden.

Bloesemtherapie is dan ook geen wondermiddeltje. Sommige aanbieders verkopen kant-en-klaar mixen voor stress of afvallen, maar dat is niet hoe deze therapie werkt. Ieder mens is uniek. Bach therapie houdt daar rekening mee door echt te kijken naar wat jij nodig hebt.

Bach bloesem therapie in drie vragen

😃Wat doet Bach bloesem therapie?

Deze therapie richt zich op het in evenwicht brengen van jouw gevoelens en emoties. Dokter Bach, geloofde dat veel van onze klachten voortkomen uit een disbalans in die emoties. Daarmee is het geen geneeskunde: het is een steuntje in de rug, om lekkerder in je vel te kunnen zitten.

🐶 Werkt Bach bloesem therapie ook voor honden?

Jazeker! Wij hebben al heel veel honden behandeld, en daar komen er nog steeds elke week meer bij. Lager op deze pagina lees je daar meer over, of geef in het formulier hierboven aan dat je op zoek bent naar therapie voor je hond.

💵 Hoe kan ik Bach therapie bestellen?

Deze therapievorm leent zich uitstekend voor een (gratis) advies via e-mail, dat je eenvoudig aanvraagt via het formulier bovenaan deze pagina. Daarna hoor je wat bloesemtherapie voor jou kan betekenen en besluit je of je wilt bestellen. Zo krijg je dus een persoonlijke behandeling op maat, zonder dat je de deur uit hoeft of zelfs maar de telefoon op hoeft te pakken!

Bach bloesem therapie volgens DigiBach

DigiBach werkt alleen met persoonlijk samengestelde Bach bloesem therapie. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat je alleen met een op jouw behoeften afgestemde therapie leert om jouw emoties en uitdagingen beter te begrijpen.

Vul het formulier hieronder in, dan krijg je van onze Bach consulent Jolanda – geheel vrijblijvend – een gratis Bach bloesem therapie advies.

Gratis advies? Zo gepiept...
Voor en/of achternaam: wat jij fijn vindt!
Het spreekt voor zich dat we alleen het strikt noodzakelijke vragen. Meer weten? https://digibach.nl/privacybeleid/

Bach therapie Jolanda Huijsmans
Even voorstellen: ik ben Jolanda. Het is best spannend om advies te vragen aan een vreemde. Daarom kun je hier wat meer over me lezen. Tot mailens!

Hoe werkt Bach bloesem therapie?

Bach bloesem therapie maakt gebruik van 36 verschillende Bachbloesems: speciale oplossingen van planten en bloemen. Al die bloesems passen bij verschillende typen mensen en emoties.

Bach therapie werkt met deze Bach bloesems
Er zijn wel 36 verschillende Bach bloesems die in de therapie worden gebruikt.

In een persoonlijk advies worden maximaal tien bloesems geselecteerd die aansluiten bij jouw hulpvraag. Dat wordt een mix die precies aansluit bij wat jij nodig hebt.

Die mix wordt meestal samengesteld door een Bach consulent. Dat is iemand die ervoor is opgeleid om goed te luisteren naar wat jij nodig hebt, zodat hij of zij de juiste mix kan voorschrijven. 

Door te lezen welke bloesems voor jou zijn geselecteerd en 3 maal daags de mix te gebruiken, leer je om jouw emoties te accepteren en positief te benutten. Niet door onderdrukking, maar door omarming, acceptatie en ontwikkeling van de bijbehorende positieve eigenschap. Angst of stress wordt niet weggeduwd, maar in evenwicht gebracht door de ontwikkeling van meer ontspanning.

Nu klinkt het woord “therapie” al snel vrij heftig, maar wees gerust. Het gaat om een volledig natuurlijke methode, die veilig is voor volwassenen, dieren en kinderen. Daarnaast is het niet te vergelijken met andere therapievormen, omdat je niet uitgebreid met je therapeut in gesprek gaat. Bloesemtherapie draait om bewustwording: de therapeut geeft je op basis van jouw hulpvraag een advies waar je zelf mee aan de slag gaat.

Dat maakt deze therapie geschikt voor contact via de mail, laagdrempelig en betaalbaar!

Deze therapie leent zich uitstekend voor een consult of advies per mail
Deze therapie leent zich uitstekend voor een consult of advies per mail. Lees hieronder een aantal ervaringsverhalen!

Ervaringen met ons persoonlijk Bach therapie consult

Jolanda Huijsmans – de vaste Bach therapeut van DigiBach – heeft ruimt 25 jaar ervaring met het gebruik van Bach therapie voor jou, je kind of jouw huisdier. Hieronder lees je enkele reacties van onze klanten:

Dankzij de bachbloesem mix durf ik nu veel meer van mezelf te laten zien. Ik ga nu zelfs exposeren met de schilderijen die ik gemaakt heb. 

Sinds ik bachbloesems gebruik, voel ik mij een stuk rustiger. Nu wil ik nog leren om meer dingen los te laten. Fijn dat bachbloesems mij daar bij kunnen helpen.

Mijn zoontje is een stuk rustiger in de klas nu hij bachbloesems is gaan gebruiken. Dat valt de juf op! Hij ziet er nu ook minder tegenop om naar school te gaan.

Ik ben zo blij dat mijn lieve hond nu gewoon mee kan als ik op visite ga, zonder dat hij naar andere mensen begint te grommen.

Lees meer Bach bloesem therapie ervaringen van klanten van DigiBach.

Disclaimer

Belangrijk om te weten! De reacties van de meeste mensen zijn positief, zoals die hierboven. Soms wordt iemand teleurgesteld, vaak door een verkeerd verwachtingspatroon. Wees je daarom hiervan bewust:

 • Deze therapie is geen wondermiddeltje dat je problemen als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. Bach therapie is een combinatie van bewustwording van je eigen persoonlijkheid, gedrag en gemoedstoestand.
 • Neem je niet de voorgeschreven dosering in, dan kan de Bach remedie niet optimaal zijn werk doen.
 • Bij huisdieren geldt dat het een ondersteuning is bij de opvoeding. Ook hier geldt weer dat het geen wondermiddel is dat gedrag corrigeren vervangt, maar wel ondersteunt!

Hoe moet je Bach bloesem therapie gebruiken?

Je ontvangt jouw persoonlijke remedie in een 20 ml flesje met pipet. Hiervan neem je 3 maal daags 4 druppels. Die kun je rechtstreeks op de tong druppelen, of in een beetje drinken doen.

En hoe lang moet je het blijven gebruiken?

Met een flesje van 20 ml doe je ongeveer een maand. Meestal is het verstandig om het flesje leeg te maken, tenzij je al eerder het idee hebt dat het goed met je gaat. Laat hierin je eigen gevoel de leidraad zijn. Soms is er een herhaalrecept nodig, met dezelfde of een aangepaste samenstelling. Dit kunnen we samen opnieuw bekijken als je een nieuw flesje wilt bestellen. 

Wanneer kan ik resultaat verwachten?

Tsja, dat verschilt per persoon.

Net als met bijvoorbeeld een paracetamol: de een is gevoeliger dan de ander en merkt sneller resultaat.

Sommige mensen merken al binnen een week veranderingen, zoals minder stress of meer energie. Bij anderen duurt het tot het flesje bijna op is.

En dan?

Dan is het tijd voor een herbezinning. Een nieuwe bewustwording van waar je nu staat. En, eventueel, een nieuwe mix die daarbij aansluit.

Een paar Bach bloesem therapie praktijkvoorbeelden

Waar kan Bach therapie in ondersteunen, en hoe kan een remedie er in die gevallen uit zien?

In periodes van stress

Wanneer je merkt dat de spanning te hoog oploopt en je het gevoel hebt steeds op je tenen te moeten lopen moet je vooral eerlijk zijn tegen jezelf. Want die stress komt ergens vandaan. Wat kun je in je leven veranderen om dat te verbeteren?

Een voorbeeld van bloesems die hierbij kunnen worden voorgeschreven:

 • Larch: Voor zelfvertrouwen bij faalangst.
 • Oak: Bij uitputting doordat je te lang bent doorgegaan.
 • Olive: Wanneer het energiepeil gedaald is door overbelasting.
 • Rock Rose: Bij paniek en angst(-aanvallen).
 • White Chestnut: Bij malende gedachten.
 • Elm: Wanneer verantwoordelijkheden te veel worden.
 • Cerato: Vertrouwen in je innerlijke wijsheid.
 • Cherry Plum: Voor een kalme, heldere geest.

Om rustiger te slapen

Bach bloesem therapie is géén slaapmiddel. Wel kan het ondersteuning bieden om minder te piekeren en angsten te verminderen. Een paar voorbeelden die in een persoonlijke mix zouden kunnen worden verwerkt:

 • Klaproos is één van de meest gebruikte Bachbloesem voor slaapproblemen. Werkt vooral goed als je een drukke dag hebt gehad en moeilijk tot rust komt. 
 • Slaapmutsje werkt vergelijkbaar, maar werkt meer in op de dromen.
 • Purple Flower helpt je gedachten die ‘s nachts te veel in je hoofd blijven hangen los te laten. 
 • White Chestnut is een goede remedie als gedachten blijven rondtollen in je hoofd. 
 • Engelwortel is een goede beschermer tijdens de nacht. Fijn bij nachtmerries!

In de menopauze

Dat de menopauze een moeilijke periode is, wil nog niet zeggen dat alles maar gelaten moeten ondergaan. Bach bloesems tijdens de overgang kunnen je helpen dat gevoel van onzekerheid om te zetten in meer zelfvertrouwen. Zodat je makkelijker kunt accepteren dat veranderingen er nu eenmaal bij horen.

Voor kinderen

Voor alle kinderen van deze tijd is wel een passende Bachbloesem mix. Er zijn kinderen die zichzelf terugtrekken en moeite hebben met het uiten van emoties. Maar er zijn ook kinderen die erg druk kunnen zijn. In beide gevallen is het fijn om een steuntje te krijgen van Bachbloesems. Zo kunnen deze kinderen ontdekken wie ze werkelijk zijn en vooral zichzelf leren zijn.

Meer over Bach therapie voor kinderen

Bach bloesem therapie voor honden

Honden zijn niet voor niets geliefde huisdieren: ze hebben net zo goed emoties en gevoelens als wij! Als baasje wil je natuurlijk niets liever dan dat je trouwe viervoeter lekker in zijn vel zit.

Lees meer over Bach bloesem therapie voor honden.

Bach bloesem therapie is uitermate geschikt voor honden
Bach bloesem therapie zorgt geregeld voor blije honden!

Voor katten

Ook de allerliefste huiskat kan, net als een hond, probleemgedrag of stress ontwikkelen. Alleen zijn de problemen met het gedrag van een kat vaak minder zichtbaar. Gelukkig kan Bach bloesem therapie ook katten helpen om beter in hun vel te zitten!

Zo hebben we ook een keer een kat behandeld, wiens maatje (een ander kat) was overleden. Het arme beest trok zich terug, leek erg neerslachtig en at bijna niet meer. Hij bleef maar lopen zoeken naar zijn maatje. Een combinatie van Honeysuckle, Gorse, Olive, Star of Bethlehem en Walnut heeft deze kat geholpen om te gaan met de veranderingen en het verdriet, maar is nooit meer helemaal de oude geworden.

Bach therapie voor een tevreden kat!
Bach therapie voor een tevreden kat!

Dan nog even dit: onderzoek naar Bach therapie

Tot slot vinden we het belangrijk nog iets te vermelden over het onderzoek dat is gedaan naar Bach therapie.

Bach bloesem therapie wordt tot de alternatieve geneeswijzen gerekend. Dat geeft het vaak al direct een negatieve bijklank, doordat er in het verleden veel alternatieve genezers waren die beweringen deden die zij niet waar konden maken.

Een goede Bach therapeut zal nooit beweren dat hij of zij bepaalde lichamelijke klachten kan behandelen met Bach therapie. Deze richt zich namelijk op de onderliggende emoties, of juist de emoties die voortkomen uit de lichamelijke klacht.

Enkele interessante onderzoeken

Hoewel er (nog) niet veel wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar Bach bloesem therapie, zijn er wel enkele onderzoeken geweest met interessante uitkomst:

 • Zo onderzocht een onderzoek de rol van Bach therapie bij omgang met pijn en de emoties die het met zich meebracht. Het bleek vooral te kunnen helpen om de aandacht van de pijn te verschuiven en deze meer te accepteren. De therapie bleek op een groot gedeelte van de deelnemers positieve invloed te hebben op de emotionele stand, al kon het placebo effect niet worden uitgesloten.
 • Een ander onderzoek concludeerde dat Bach bloesem therapie veilig is, maar dat opnieuw het placebo effect niet kon worden uitgesloten.
 • Tot slot werd ook het effect van Bach therapie op tentamenstress bij studenten onderzocht, opnieuw met een positief effect.