Bach bloesem therapie

Bach bloesem therapie is een natuurlijke geneeswijze, die de gemoedstoestand ondersteunt met behulp van bachbloesems

Wat is Bach bloesem therapie?

Bach bloesem therapie is een natuurgeneeswijze die zich richt op emotionele gezondheid en evenwicht. De therapie werkt in op de relatie tussen lichaam en geest. Het is een natuurlijke geneeswijze, waarbij de door dokter Bach geselecteerde Bachbloesems centraal staan. In deze bloesems komen de vier natuurlijke elementen samen:

  • De aarde geeft de plant het leven.
  • De zon geeft de plant zijn kracht.
  • De lucht geeft de plant voedsel.
  • Het water neemt alle geneeskrachtige eigenschappen van de plant in zich op.

Deze bloesems worden gebruikt voor het samenstellen van Bach bloesemremedies. Iedere remedie heeft eigen unieke kwaliteiten, net als ieder mens en dier. De bloesemremedie ondersteunt bij het naar boven halen van deze unieke kwaliteiten. Bloesemremedies zijn juist nu, in de huidige maatschappij, een laagdrempelig en natuurlijk steuntje in de rug.

Je kunt het vergelijken met een spirituele leraar: het helpt je, samen met jou om je lessen te leren. Het is de bedoeling dat je niet alleen maar “wakker” gemaakt wordt, maar dat je zelf ook in beweging komt om tot bloei te komen.

Bach therapie helpt je bewustzijn te versterken en blokkades of negatieve gemoedstoestand te veranderen in positiviteit en het ontwikkeling van je mogelijkheden.

Bach therapie werkt met bloesemremedies

Bloesemremedies zijn vloeibare tincturen, vergelijkbaar met de Homeopathische geneeswijze. Het zijn geen chemische middelen of medicijnen. Het voordeel van de Bloesemremedies is, dat je het in combinatie met andere medicijnen in kunt nemen en dat de werking van de remedies niet beïnvloed wordt. De bereiding van de tincturen voor Originele Bach Bloesemremedies gebeurt nog steeds volgens de procedés die door Dr. Eduard Bach werden voorgeschreven en waarborgt de authenticiteit en kwaliteit.

Bij het voorschrijven van de remedies worden dus niet de lichamelijke klachten als uitgangspunt genomen, maar de gemoedstoestand waarin iemand verkeert.  

De remedies kunnen een grote steun zijn in het leren omgaan met en bewust worden van patronen en emoties. De veranderingen worden niet van buitenaf opgelegd, maar ontstaan vanuit een innerlijke ontwikkeling en bewustzijn.

Zowel kinderen als volwassen (en ook dieren) vertonen steeds vaker kenmerken waar we niet zo goed raad mee weten. Hierin kunnen de Bloesemremedies een steuntje in de rug zijn.

De Bach Bloesems kun je gebruiken om dagelijkse negatieve gevoelens te overwinnen.

Je kunt ze gebruiken wanneer je uit balans bent of  niet lekker in je vel voelt, want in het algemeen kun je stellen dat het voor het fysiek welzijn ook van belang is om emotioneel in balans te zijn. Een steuntje in de rug om verder te gaan met je leven en om verborgen krachten en mogelijkheden te vinden.

Weten wat Bach bloesem therapie voor jou kan doen?

Zit jij met een probleem, uitdaging of vraagstuk waar je wel een steuntje in de rug bij kan gebruiken? Herken jij jezelf in één van de gemoedstoestanden waar de verschillende soorten bachbloesems bij kunnen ondersteunen? Benieuwd wat Bach therapie voor jou kan doen? Stuur mij dan een berichtje via het onderstaande formulier, of mail naar info@digibach.nl Dan laat ik je zo snel mogelijk weten wat ik met een voor jou persoonlijk samengestelde bachremedie voor je kan doen!

Voor en/of achternaam: wat jij fijn vindt!
Waar kan ik je mee helpen?

Wat doet een