Bach bloesem soorten

De 38 Bach remedies zijn ingedeeld in 7 verschillende categorieën. Dat helpt je om de juiste Bach bloesem soorten te vinden bij jouw uitdaging. Klik op de categorie die jouw gevoel het beste omschrijft en je ziet direct welke Bachbloesems daar het beste bij passen:

De 7 categorieën (klik om naar de beschrijving te springen): 

Hieronder vind je van iedere soort een korte beschrijving en de bloesems die erbij horen. Voor een alfabetische lijst kun je terecht bij dit Bachbloesems overzicht. Wil jij ontdekken wat Bachbloesems voor jou kunnen betekenen?

Weet je al welke bloesems je nodig hebt? Stuur ons je lijstje, dan maken wij de Bach druppels voor je. Je betaalt dan slechts €20,- voor de hele mix, in plaats van alle losse flesjes zelf te kopen.

De verschillende Bach bloesem soorten en hun werking

1. Het lijden aan angsten

Angst komt vaak voor uit een gebrek aan focus op wat echt en belangrijk is. Doordat je te veel in je hoofd leeft. Hoe vaak zien we niet met angst en beven op tegen een gebeurtenis die nog moet plaatsvinden, waar we helemaal geen invloed op hebben?

2. Onzekerheid

Iedereen is wel eens onzeker, maar voor sommige mensen gaat het zo ver dat zichzelf maar opnieuw blijven uitvinden. Vertrouwen in jezelf en het pad dat je volgt zijn belangrijk, maar dat vertrouwen moet wel uit jezelf komen. Daar heb je namelijk veel meer aan dat wanneer je voortdurend moet blijven zoeken naar bevestiging van buitenaf.

3. Onvoldoende interesse in het heden

Ben jij iemand die altijd maar bezig is met zorgen voor morgen, of die juist eeuwig kan blijven piekeren over een gemaakte fout of gênante situatie? Dat is menselijk, maar het kan je aardig in de weg zitten. Zorgen maken over iets waar je geen invloed (meer) op hebt, is zonde van de energie.

4. Alleen voelen, eenzaamheid

Hoewel we meer verbonden zijn dan ooit, wordt eenzaamheid een steeds groter probleem. Social media zorgen ervoor dat we “echt” contact, persoonlijk contact, steeds meer beginnen te verwaarlozen in ruil voor porren, likes en shares. Steeds meer mensen voelen zich chronisch alleen, ook al zijn ze voortdurend omringd door mensen. Het gemis aan echt contact, of echt begrip, gaat dieper dan de oppervlakte.

5. Overgevoeligheid voor invloeden en ideeën

Deze categorie is voor mensen die altijd met alle winden meewaaien. Flexibiliteit en inschikkelijkheid zijn bewonderenswaardige eigenschappen. Het wordt een probleem, wanneer ze je eigen mening en eigen inbreng in de weg staan. Ook jouw stem mag gehoord worden!

6. Voor moedeloosheid en wanhoop

Deze remedies helpen bij een gebrek aan zelfvertrouwen, of wanneer iemand overweldigd raakt door de hoge verwachtingen van een leidinggevende of de omgeving. Ook voor mensen die door tegenslag verbitterd zijn geraakt en het vertrouwen in de goedheid van het leven zijn verloren. Kan ondersteunen bij het verwerken van schokkende of traumatische gebeurtenissen, en de gebruiker helpen de moed om door te gaan terug te vinden.

7. Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Het zit in de menselijke natuur dat we het moeilijk vinden om risico’s of kansen die betrekking hebben op onszelf, realistisch in te schatten. We weten wel dat de kans dat we de loterij winnen astronomisch klein is, maar om de een of andere reden heeft bijna iedereen het gevoel dat zijn of haar kansen groter zijn dan de buurman. Op een vergelijkbare manier hebben veel mensen het gevoel dat de kans dat uitgerekend hun vliegtuig neerstort groter is dan voor ieder van de duizenden andere vliegtuigen die tegelijkertijd in de lucht zijn.

Deze bezorgdheid kan zich ook richten op dierbaren, waardoor het moeilijk wordt hen los te laten en hun eigen leven te laten leiden. Wanneer je zoon of dochter ’s avonds later thuis komt dan je gewend bent, hang je bijvoorbeeld al met de politie aan de telefoon om een zoektocht te organiseren. De remedies uit deze categorie kunnen je helpen om meer in je eigen heden te staan en niet voortdurend bezig te zijn met het lot van anderen.

Voor noodgevallen

Rescue is een vooraf samengestelde Bachremedie, die bestaat uit de bloesems Impatiens, Star of  Bethlehem, Cherry Plum, Rock Rose en Clematis. Zoals je in het bovenstaande overzicht kunt zien, combineert de remedie daarmee werkzame bestanddelen tegen eenzaamheid, wanhoop, angst en een gebrek aan interesse in het heden.

Rescue remedie is daarmee een goed middel tegen plotselinge paniekaanvallen, of malende zorgen over zaken waar je op dat moment geen grip op hebt. Wanneer je door dit soort gedachten overvallen wordt, doe je vier druppels Bach Rescue in een glas met water. Dit drink je vervolgens rustig op, waarbij je erop let met je volle aandacht bij het glas en het water te blijven. Wees je bewust van iedere slok: in combinatie met de remedie zelf helpt dit je om je gedachten tot bedaren te brengen.

Behalve als druppels, is Rescue ook verkrijgbaar als pastilles of crème (bijvoorbeeld nuttig bij kleine verwondingen als sneetjes of brand- of schaafwonden). Wij raden echter de druppels omdat het rustig drinken de werking bevordert.

De verschillende soorten Rescue kun je hier bestellen

Bach druppels samenstellen

Uit al deze categorieën worden de Bach druppels samengesteld die het beste bij jou aansluiten. Je kunt natuurlijk zelf gebruik maken van de beschrijvingen om de juiste Bach bloesems bij elkaar te zoeken. Daarna kun je dan de verschillende flesjes los bestellen.

Maar, je kunt ook ons een remedie op maat laten samenstellen. Dat scheelt veel tijd, omdat je niet zelf alle bloesems door hoeft te lezen op zoek naar welke jij nodig hebt. Bovendien bespaar je ook veel geld. Voor één flesje persoonlijke Bach druppels betaal je namelijk een stuk minder dan voor alle losse flesjes Bach bloesems. En je hebt maar een paar druppels per flesje nodig.

Bachbloesems werking. Wanneer beginnen ze te werken?

Een Bachremedie is een natuurgeneeswijze. Dat houdt in dat ze buiten de reguliere geneeskunde valt. Echter: net als bij veel gewone medicijnen, zoals paracetamol, hangt de snelheid waarmee de remedie begint te werken voor een belangrijk deel af van de gevoeligheid van de gebruiker.

Daarnaast dient te worden opgemerkt dat Bach géén alternatief is voor deze reguliere gezondheidszorg. Heb je fysieke klachten? Raadpleeg dan altijd ook een dokter of huisarts.

Waar medicijnen zich veelal richten op de lichamelijke kant van ziekte, behandelen Bachbloesems emoties. We benadrukken daarom nogmaals dat ze geen alternatief vormen, maar een aanvulling voor die mensen die ervaren dat zij er baat bij hebben. Of dat voor jou ook geldt, kun je alleen zelf bepalen. Als je dat prettig vindt, kun je eerst meer lezen over mensen en dieren voor wie dat in ieder geval wel gold.

Bachbloesems kiezen: welke Bachbloesems heb ik nodig?

We hopen dat dit overzicht je een eerste idee geeft welke Bachbloesems bij je passen. We werken nog aan een zelftest om je nog wat verder op weg te helpen. Vind het toch lastig om te bepalen welke bloesems je nodig hebt? We kunnen je vrijblijvend adviseren over een remedie op maat. Je kunt daarna zelf online de Bachbloesems kopen, of bij ons direct de gemixte remedie bestellen. Vaak ben je daarmee een stuk goedkoper uit: je hoeft immers niet alle losse flesjes te kopen, waaruit je vaak maar een paar druppels nodig hebt.

Voor en/of achternaam: wat jij fijn vindt!
Het spreekt voor zich dat we alleen het strikt noodzakelijke vragen. Meer weten? https://digibach.nl/privacybeleid/
Hoe gebruik je Bach druppels?

Bach druppels kun je het beste in een persoonlijke mix laten samenstellen door een Bach consulent. Die is gespecialiseerd in het mixen van de druppels die optimaal aansluiten bij jouw hulpvraag. Deze druppels neem je vervolgens driemaal daags in, vier druppels per keer. Je druppelt ze op de tong. Vind je dat niet lekker? Dan kun je ze ook door een glas drinken mengen.

Wat zijn Bach druppels?

Bach druppels zijn samengesteld uit de verschillende bloesem extracten. Meer over deze extracten lees je bovenaan deze pagina, of in onze Bach bloesem startersgids. Een consulent stelt uit deze verschillende bloesems een mix samen die aansluit bij de hulpvraag van de klant. Deze mix zijn de Bach druppels die vervolgens ingenomen dienen te worden.

Wat doen Bach druppels?

Bach druppels richten zich op emoties en gevoelens. De grondlegger, dokter Bach, geloofde dat veel van onze klachten voortkomen uit een disbalans in die emoties. Daarmee is het geen geneeskunde: raadpleeg bij fysieke of psychologische klachten altijd de huisarts. Bach druppels zijn simpelweg een steuntje in de rug, om lekkerder in je vel te kunnen zitten.

Werken Bach druppels ook voor dieren?

Ook dieren kunnen zeker baat hebben bij Bach druppels. Wij hebben verschillende honden, katten en paarden behandeld, tot tevredenheid van hun baasjes.

Werken Rescue druppels of spray beter?

Bach Rescue is een speciale samenstelling van extracten. Het is verkrijgbaar als druppels, als spray of als pastilles. Wij raden aan de druppels te gebruiken, in een groot glas water en dit rustig op te drinken. Neem hier echt de tijd voor: dat is onderdeel van het bewustzijn. Een spray kan echter handig zijn om altijd bij je te hebben, voor plotselinge spannende momenten.