Bach bloesem overgang | En meer persoonlijke tips ツ

De overgang is een periode waar veel vrouwen tegenop zien. Deze Bach bloesem overgang blog geeft tips over hoe je het beste maakt van deze periode en welke Bachbloesems je daarbij kunnen ondersteunen.

In dit artikel neem ik je mee door mijn eigen ervaringen met de overgang. Hoe ik het eerst, net als de consensus, zag als iets dat lastig was, met de nodige kommer en kwel. Om er daarna dankzij een heel bijzonder boek achter te komen dat het een kwestie van mindset is.

En natuurlijk ga ik je ook vertellen welke Bachbloesems bij de overgang kunnen helpen!

De overgang, daar sta je niet bij stil als je 42 bent. Tenminste: ik niet. Vanaf dat ik ongesteld werd, heb ik veel last gehad van hormonen en de bijbehorende stemmingswisselingen. Dat was ik dus wel gewend. Het viel pas op toen ik niet meer ongesteld werd.

Gelukkig wordt er steeds meer aandacht aan besteed in de media. De overgang is allang geen taboe meer!

De beste tijd van je leven

bach bloesem overgang

Het is natuurlijk heel fijn dat er steeds meer aandacht is voor de overgang, ofwel de menopauze. Alleen jammer dat de meeste artikelen toch een negatieve toon hebben. De nadruk ligt op opvliegers, nachtelijk zweten, hartkloppingen, stemmingswisselingen en andere bijkomende kwaaltjes.

Overigens zijn er tegen die kwaaltjes ook natuurlijke middelen.

Begrijp me niet verkeerd. Die vond ik zelf ook heel vervelend.

Tot ik anders naar de overgang ging kijken door deze twee boeken van Lisette Thooft:

Bach bloesems in de overgang: je omgekeerde puberteit

Volgens Lisette is de menopauze een soort omgekeerde puberteit. In de puberteit beginnen onze geslachtshormonen te werken en zijn we geen kind meer.

De puberteit is meestal een fase vol onzekerheid en twijfels. En juist bij dat soort uitdagingen kan een Bach bloesem goed helpen, ook voor vrouwen in de overgang.

Bach Wild Oat helpt om onzekerheid te overwinnen en de juiste keuzes te maken voor de toekomst. Dát is bach bloesem overgang. Na de puberteit, als je deze eenmaal goed doorgekomen bent, ontwikkel je een nieuwe kracht. De meeste adolescenten beginnen vol vreugde en enthousiasme aan hun volgende levensfase: de jong volwassenheid.

Bach bloesem Cerato: geestelijk sterker door de overgang

Het werkzame bestanddeel dat is gebaseerd op een Bach bloesem, noemen we ook wel een Bach remedie. En zoals Wild Oat zijn er nog veel meer die kunnen helpen in de overgang.

Hieronder bespreek ik de belangrijkste.

De overgang is vaak een moeilijke fase, vol onzekerheid, ongemak en twijfels. Bach Cerato helpt het vertrouwen in je eigen oordeel te versterken en te vertrouwen in je eigen innerlijke wijsheid. Vertrouw op je eigen innerlijke stem, je vrouwelijke intuïtie.

Uiteindelijk ervaren de meeste vrouwen zichzelf na de overgang als sterker, wijzer, geestelijk en lichamelijk gezond en gelukkiger. Dat ik daardoor zelfverzekerder ben geworden en beter voor mezelf heb leren opkomen is een zeker een  pluspunt.

Bach Centaury helpt je om het evenwicht te vinden tussen geven en nemen, en de eigen grenzen aan te geven. Bij jezelf blijven/weten wat jouw eigen doel in het leven is en niet te laten beïnvloeden door anderen.

Stemmingswisselingen en Bachbloesems

Dat de menopauze een moeilijke periode is, wil nog niet zeggen dat alles maar gelaten moeten ondergaan. Met wat extra steun van bachbloesems kun je het gevoel van onzekerheid omzetten in meer zelfvertrouwen. Zodat je makkelijker kunt accepteren dat veranderingen er nu eenmaal bij horen.

Bach bloesem Walnut helpt in tijden van grote verandering, zoals de overgang dat ook is. Geeft de kracht om vooruit te komen op het eigen levenspad, zonder je te laten belemmeren door beperkingen uit het verleden.

Bach Crab Apple helpt bij het accepteren van jezelf in je “nieuwe lijf”, dat nu eenmaal veranderd tijdens de overgang. Accepteer jezelf zoals je bent. En op een ontspannen manier in het leven te staan.

bach bloesem overgang sterker
Lukt het jou om de hormonale draak te verslaan?

Bach bloesem overgang: vrouwelijke kracht

Bachbloesem Klaproos versterkt de kracht van de innerlijke vrouw. Deze remedie versterkt je eigen innerlijke waarde van liefde. Laat je opkomen voor jezelf. Een verwarmende en versterkende remedie. Speciaal wanneer jij je kwetsbaar voelt en niet de kracht hebt om deze kwetsbaarheid om te zetten.

Versterkt je liefde en vrouwelijke kracht. Helpt bij een verstoorde aardebinding bij de overgang. Klaproos is ook één van de meest gebruikte bachbloesems voor slaapproblemen, geeft rust en bescherming tijdens de nacht, voor jong en oud. De Klaproos werkt vooral goed als je een drukke dag hebt gehad.

Voeding en overgang

Wie eenmaal inde overgang komt, heeft al snel in de gaten dat je gemakkelijk aankomt tijdens de overgang. Je hebt nu eenmaal minder eten nodig dan toen je jong was. Na de menopauze is dat zelfs nog meer tweederde van de calorieën die je op jonge leeftijd nodig had. Tijdens de overgang is het wel verstandig om wat extra lichaamsvet te hebben. Als de eierstokken stoppen met het produceren van oestrogeen , neemt met name het vetweefsel  voor een deel deze productie over.

Na de overgang is het verstandiger om dit extra vet weer kwijt te raken, omdat vrouwen zonder oestrogeen meer buikvet verzamelen. En zoals velen wel weten is buikvet ongezond.

Dus wordt je bewust van je eetpatroon, eet niet te veel en vooral verse producten. Verse groenten en fruit als hoofdbestanddeel en vlees, vis, zuivelproducten en eieren als bijproducten.

Geplaatst in Doelgroepen, Uitdagingen & Klachten Overwinnen.

Jolanda is gediplomeerd Bach therapeut. Ze heeft jarenlange ervaring in het geven van Bach bloesem advies en het vinden van de juiste Bach mix op maat die het beste aansluit bij de hulpvraag van haar klanten.