Bach bloesem mix voor een paard

Net als mensen, hebben ook dieren gevoelens en emoties. Ook dieren kunnen daarom baat hebben bij een Bach bloesem mix. Dat is voor paarden niet anders.

Paarden worden niet voor niets edele dieren genoemd. Er is een bijzondere band tussen mens en paard. Ze hebben – net als wij – een ingewikkelde innerlijke wereld. En natuurlijk wil je graag dat jouw paard goed in zijn of haar vel zit, toch?

Bach bloesem paard
Mensen en dieren kunnen een hechte band met elkaar hebben.

Ook paarden zijn tegenwoordig steeds vaker gezelschapsdieren. Of het nu is om tochten te maken door de bossen, of om een paard lekker te borstelen, het gaat om de gezelligheid en vriendschappelijkheid. Een paard heeft de natuurlijke aanleg om zich direct te verbinden met een berijder. Daardoor is paardrijden niet alleen ontspannend, je bouwt samen ook een band op. Dat was vroeger wel anders, toen werden paarden vooral gehouden als werkpaard.

Wil je snel weten wat een Bach remedie voor jouw paard kan doen? Vul dan het formulier hieronder in. Onze consulent Jolanda reageert dan zo snel mogelijk met een voorstel op maat voor jouw paard!

Voor en/of achternaam: wat jij fijn vindt!
Het spreekt voor zich dat we alleen het strikt noodzakelijke vragen. Meer weten? https://digibach.nl/privacybeleid/

Bach bloesem paard: karakter en probleemgedrag

Ieder paard is uniek, net als mensen hebben zij een eigen karakter. En net als bij mensen heeft dat karakter goede en slechte eigenschappen.

Om voor jouw paard de juiste Bach bloesems uit te kunnen zoeken, wil je niet alleen weten wat het probleem gedrag is, maar ook wat voor type jouw paard is. Dat zijn de aangeboren eigenschappen, net zoals mensen die hebben.

Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar de vijf hoofdelementen waarin elk paard ingedeeld kan worden. Als je weet met wat voor type paard je te maken hebt, is het gemakkelijker je eigen gedrag en handelen op een manier aan te passen waar het paard zich het beste bij voelt.

Dit zijn de elementen, met voor ieder type een voorbeeld van een Bachbloesem die daar goed bij past:

  • Aarde: een betrouwbaar en vriendelijk karakter. Dit type heeft tijd, herhaling en afwisseling nodig om te leren. Een paard met veel geduld, die houdt van het contact met mensen. Bach bloesem: Chestnut Bud.
  • Vuur: dit type houdt erg van aandacht en de show stelen. Deze paarden zoeken graag mensen op voor de aandacht en om lekker geborsteld te worden. Ze hebben wel aanleg tot nerveus worden en last krijgen van concentratie problemen. Dat komt doordat er zoveel leuk en interessant is voor dit type! Bach bloesem: Agrimony
  • Hout: een harde werker, die alles graag in de gaten houdt. Daardoor is dit type ook erg geschikt als leider. Hij is wel stressgevoelig door frustratie, waardoor hij wat extra liefde en aandacht nodig heeft. Bach bloesem: Oak.
  • Metaal: een rustig en volgzaam type. Hij houdt zich in de kudde graag afzijdig, waardoor contact maken lastig is. Bach bloesem: Centaury .
  • Water: dit type is van nature angstig, wantrouwig en op zichzelf. Hij heeft veel vertrouwen, herhaling en bevestiging nodig. Bach bloesem: Aspen.
Bach bloesems voor paarden met gevoel
Je gunt je paard het beste, ook emotioneel

Welke Bach bloesem mix past bij jouw paard?

Door veranderingen in het leven van jouw paard, kunnen trekjes naar boven komen die je eerst niet kon zien. Die veranderingen kunnen bijvoorbeeld zijn: verhuizing, ziekte, manier van trainen en de samenstelling van de kudde.

Als er problemen ontstaan is het goed om eerst in kaart te brengen hoe het gedrag er uit ziet, door goed te observeren. Is jouw paard niet te motiveren of vooruit te krijgen? Dan wil je weten of dat komt door bijvoorbeeld angst, ergens van geschrokken zijn of dat je teveel van hem gevraagd hebt. Natuurlijk heb je dan eerst uitgezocht of het niet iets lichamelijks is!

Moet je continu op de rem gaan staan, omdat jouw paard overmatig enthousiast is, dan kun je aan Bach bloesem Vervain denken. En als jouw paard er zo eentje is die overal spoken ziet verschijnen, en een angsthaas is, dan is Aspen of Mimulus de juiste remedie. Misschien loopt hij je wel gewoon omver en heeft geen idee van je persoonlijke ruimte? Dan kan hij wel wat Bach bloesem Chicory gebruiken!

Omdat geen paard hetzelfde is, werkt een op maat gemaakte Bach bloesem mix meestal het beste. Omschrijf hieronder zo precies mogelijk waar jij ondersteuning voor zoekt in het gedrag van jouw paard. Onze consulent Jolanda laat je dan – geheel vrijblijvend – via de mail weten wat Bachbloesems daarin kunnen doen!

Voor en/of achternaam: wat jij fijn vindt!
Het spreekt voor zich dat we alleen het strikt noodzakelijke vragen. Meer weten? https://digibach.nl/privacybeleid/

Bach bloesems gebruik/gebruiksaanwijzing

Geef jouw paard 3 x daags vier druppels uit het gebruiksflesje. De druppels kunnen eventueel op een beetje eten, of in de waterbak.

Hoe lang een behandeling duurt is afhankelijk van het probleem. Hoe langer het probleem bestaat, des te langer ook de behandeling kan gaan duren. Verder speelt mee of het om symptomatische problemen gaat of om structurele (gedrag) problemen. Een voorbeeld van symptomatische behandeling is als een dier een shock heeft en direct wordt behandeld met de Rescue remedie.

Geplaatst in Doelgroepen.

Jolanda is gediplomeerd Bach therapeut. Ze heeft jarenlange ervaring in het geven van Bach bloesem advies en het vinden van de juiste Bach mix op maat die het beste aansluit bij de hulpvraag van haar klanten.