Bach bloesem boek tips! 6 top boeken over Bach bloesems

Je bent op zoek naar een goed Bach bloesem boek? Goed zo!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: bij Bach bloesem therapie gaat het om jouw eigen bewustwording. Eigen kennis van de bloesems en hun betekenis is daarom van harte aan te raden.

Precies zoals Dr. Bach het ooit bedoeld heeft. Hij wilde dat iedereen de informatie ter beschikking zou hebben om zelf kritisch over zijn of haar uitdaging te kunnen nadenken. Veel beter dan je een kant-en-klare mix laten voorschrijven, toch?

Gelukkig is er zoveel geschreven over Bach bloesems, dat voor iedereen wel een geschikt Bach bloesem boek te vinden is. Wij hebben de 6 beste voor je op een rijtje gezet. Heb je zelf nog een goed boek gelezen? Laat het even weten in de comments, dan kunnen we hem toevoegen om deze lijst nog completer te maken!

1. Het klassieke Bach bloesem boek: Handboek voor de bloesemtherapie van Dr. Bach

Dit was het boek dat ik zelf kocht toen ik voor het eerst in aanraking kwam met Bach bloesems. Dat was al in 1991!

Ik was zo blij met wat de Bach bloesems met mij deden, dat ik er alles van wilde weten. Nieuw is het een vrij prijzig boek, maar 2e hands is het ook vaak te vinden.

In dit boek worden alle 38 remedies afzonderlijk besproken. Een apart hoofdstuk is gewijd over het voorschrijven ervan. Je leest hoe je de Bach bloesems voor jezelf kunt uitzoeken, maar ook voor je kinderen of huisdieren.

Bestellen kan via Bol.com

De visie van Dr. Bach

De visie van Dr. Bach komt in het boek heel duidelijk naar voren, waardoor ik ben gaan begrijpen waarom en hoe hij deze remedies heeft ontwikkelt. Hij zegt o.a.: “Net zoals mooie muziek of een veredeld voorwerp van schone kunst ons inspireert, kunnen deze remedies onze natuur zelf verheffen.”

“Er bestaat geen ware genezing tenzij er verandering komt in uitzicht, gemoedsrust en innerlijk geluk”.

Zelf heb ik dit boek echt verslonden. De beschrijving van de Bach bloesems en de behandelverslagen vond ik interessant om te lezen. Sommige beschrijvingen waren voor mij vooral een feest van herkenning. Door het lezen over de Bach bloesems ben ik ook meer over mezelf te weten gekomen, al was het soms ook best confronterend.

De 38 remedies met voorbeelden

Per Bach bloesem wordt eerst een beschrijving geven van het type mens waar de bloesem bij hoort, met ook de klachten die daarbij horen.

Dit wordt afgesloten met de positieve kant van het type. Dus hoe de persoon zou kunnen zijn als hij/zij in evenwicht is. De voorbeelden worden gegeven uit behandelingsverslagen. Deze verslagen hebben mij in ieder geval een goed beeld gegeven van de worsteling die iemand doormaakt en wat een Bach bloesem daarin kan betekenen.

2. Bach bloesemtherapie Theorie en Praktijk

Mechteld Schiffer geeft in dit Bach bloesem boek een uitgebreide uitleg van de 38 Bach bloesems. Zij gaat hierbij in op het geestelijk, psychisch en praktisch medisch perspectief, gezien vanuit de werking van de remedies. Verder beschrijft zij ook hoe de Bach bloesems bereid worden en hoe je ze zelf kunt toepassen. De ervaringen die zij geeft vanuit de praktijk hebben mij meer duidelijkheid en herkenning gegeven over de werking en wat het voor mij (en ook voor jou) kan betekenen. Een mooie combinatie van theorie en praktijk!

Bestel Bach bloesemtherapie, theorie en praktijk

Een nieuwe visie op de Bach bloesem therapie

Samen met plantkundige Wolf-Dieter Storl gaat Schiffer dieper in op de samenhang tussen mens en plant. In hun visie komt ook aan bod wat de verhouding van de Bach bloesems is tot het psychische leven van de mens. Een interessant boek als je ook geïnteresseerd bent in Keltische geneeskunst en de kosmische invloeden op ons mensen.

Bekijk of bestel

Grappig genoeg blijkt deze visie, van de verbinding tussen mens en natuur, weer actueler dan ooit. Vanuit Japan is vrij recent het zogenaamde “forest bathing” over komen waaien: de positieve werking die een boswandeling op het gemoed kan hebben. Er zijn al hele (ook wetenschappelijke) studies aan gewijd en er is in ieder geval genoeg over te lezen.

3. Werkboekje Bach remedies

Dit boekje van Ioanna Salajan en Sita Cornelissen is echt iets voor beginners. Het richt zich op de “ik doe het zelf werking” van de Bach bloesems. Ioanna heeft zelf Bach bloesem cursussen gegeven. Die ervaringen verwerkte ze in een klein overzichtelijk boekje, dat je stimuleert om zelf aan de slag te gaan met het leren kennen en uitzoeken van je eigen bloesems.

Ook wordt er aandacht besteed aan vragen, die wij ook vaak krijgen.

Hoe maak je een Bachbloesem mix?

Hoeveel gebruik je en hoe vaak moet je het innemen?

Waar kun je de remedies bestellen?

Een fijn te hanteren boekje, waar alles in staat wat je als beginner moet weten.

4. Opgroeien met Bach remedies

Een boek dat niet alleen geschreven is voor (aanstaande) ouders, maar ook voor therapeuten, onderwijzers, verplegers, grootouders en pleegouders. Eigenlijk voor iedereen dus, die met de problemen van opgroeiende kinderen te maken heeft.

In opgroeien met Bach remedies beschrijft Judy Howard hoe de bloesems gebruikt kunnen worden voor alle leeftijdsfasen. Ze gaat in op de verschillende ontwikkelingsfasen en obstakels die kinderen kunnen tegenkomen. Bij elke fase beschrijft ze welke Bach bloesems daarbij kunnen ondersteunen.

Ze geeft ook allerlei voorbeelden, zoals wat heeft een kind nodig als er een broertje of zusje bijkomt? Al met al een fijn boek om door te bladeren en de informatie er uit te pikken die voor jou van toepassing is.

5. Bach remedies stap voor stap

Van dezelfde schrijfster als het boek dat we hierboven beschreven hebben: een beknopt en overzichtelijk boekje. Hierin gaat Judy Howard uit van de eenvoud van toepassing.

Het boekje bevat een korte introductie en beschrijving van de Bach bloesems. Verder wordt er aandacht besteed aan het herkennen van karakters. Jezelf kennen is een belangrijk onderdeel van het slagen van de therapie!

Ook volgt er een uitleg over het gebruiksklaar maken van een mix.

Judy Howard is verbonden aan het officiële Bach Centre in Engeland en internationaal erkend als deskundige op het gebied van Bach bloesem therapie.

6. Bach Bloesem remedies voor dieren

In deze blog mag natuurlijk de informatie over Bach bloesems voor dieren niet ontbreken. In onze huidige samenleving spelen dieren een belangrijke rol. Hond, kat, konijn of cavia: we houden van onze huisdieren en willen dat ze zich goed voelen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het hebben van dieren een positieve invloed uitoefent op de mens. Wel zo eerlijk om dat goede gevoel terug te geven, nietwaar?

Wanneer het dier probleemgedrag vertoont, willen we dat graag oplossen omdat we ons huisdier het beste gunnen. Bij het ontstaan van spanningen, die een negatieve uitwerking kunnen hebben op zowel de mens als het dier heeft iedereen daar last van! Met Bach bloesem remedies kunnen deze problemen op een vriendelijke en natuurlijke wijze worden aangepakt. We krijgen bij Digibach ook regelmatig bestellingen van en Bach bloesem mix voor huisdieren.

In het boek worden ook voorbeelden gegeven, wat het meteen herkenbaar maakt voor iedere dierenliefhebber.

Beste Bach bloesem remedies voor dieren en ontdek wat de bloesems voor jouw dier kunnen doen!

Geplaatst in Uitdagingen & Klachten Overwinnen.

Jolanda is gediplomeerd Bach therapeut. Ze heeft jarenlange ervaring in het geven van Bach bloesem advies en het vinden van de juiste Bach mix op maat die het beste aansluit bij de hulpvraag van haar klanten.