Bach bloesem afvallen | Deze druppels ondersteunen bij afvallen

Kan Bach bloesem afvallen ondersteunen? Zeker, maar je moet wel realistisch zijn in je verwachtingen. Hieronder delen we de zin en onzin van Bach therapie als manier om af te vallen.

Over afvallen zijn boeken vol met tips en diëten  geschreven. Om de haverklap verschijnt er weer een nieuw dieet dat beweert dé hack te zijn voor een strak lichaam. Afvallen lukt met een dieet meestal nog wel. Ook daarna volhouden, dát is vaak het grootste struikelblok.

Soms is het lastig om precies de vinger op de zwakke plek te leggen. Waarom lukt het nu niet om een dieet vol te houden?

Als je bedenkt dat je soms al jarenlang aan een eetpatroon gewend bent, is dat niet zo gek. Omdat je dat van huis uit hebt meegekregen. Of omdat je jezelf hebt aangeleerd om verdriet te compenseren met chocola. En op die manier blijf je maar “jojoën” met je gewicht en ga je van dieet naar dieet.

Bach druppels zijn geen wondermiddel om zonder moeite af te vallen, al beweren sommige websites helaas iets anders. Hiervoor zal je toch echt oefeningen moeten doen, zoals Yoga houdingen of stretch oefeningen.

Bachbloesems bieden ondersteuning bij afvallen, door de onderliggende – vaak emotionele – oorzaak van het overgewicht te herstellen. Daarnaast helpen ze je bij het veranderen van je mindset, om je door je eigen afvalproces heen te loodsen. Met andere woorden: een steuntje in de rug om zélf een verandering teweeg te brengen!

Een flesje ondersteuning bij afvallen

Een Bachremedie richt zich op de verstoorde emoties of gedachten die je in de weg zitten. Daardoor geeft het je ondersteuning om je hier meer bewust van te worden, en te leren herkennen waar die drang tot snoepen of eten nu eigenlijk vandaan komt.

Op dat pad wil ik je vooral aanmoedigen om liefdevol naar jezelf te kijken. Niet boos zijn op jezelf als je een terugval hebt, of als je niet alle verleidingen kunt weerstaan. Het heet niet voor niets een bewustwordingsproces: verlang niet van jezelf dat je van het ene op het andere moment het roer omgooit. Daar gaat het bij veel diëten nu juist fout. Een oplossing voor de korte termijn, terwijl een verandering in je manier van denken veel duurzamer en efficiënter is.

Juist daar kunnen Bachbloesems jou bij ondersteunen.

“Als je beloofd om iets niet te doen, weet je één ding zeker: dat je het juist wel zal willen”.                             Een citaat van Mark Twain.

Hij slaat hiermee de spijker op zijn kop. Want als je op dieet gaat en je mag heel veel dingen niet meer eten van jezelf, dan krijg je er juist trek in. Herkenbaar? Dat is juist zo mooi aan de ondersteuning van bachbloesems. Bach bloesem afvallen is ondersteuning bij het aanleren van een gezond eetpatroon.

Hoe helpt Bach bloesem afvallen dan ondersteunen?

Er zijn een aantal Bach bloesems die vaak terugkomen in een mix die gericht is op een ondersteuning bij afvallen. Let wel: Bach therapie gaat er nu juist van uit dat ieder mens uniek is, en dat er dus niet één ideale mix is voor een bepaalde kwaal. Daarom raad ik altijd een persoonlijk samengestelde remedie aan.

Crab Apple: reiniging van lichaam en geest

Crab Apple staat bekend als de reinigingsremedie. Oké, je hebt besloten om je eetpatroon te gaan veranderen. Begin dan met Crab Apple om je lichaam en geest te reinigen van oude denk- en eetpatronen. Dan maak je ruimte voor een gezond eetpatroon. Op die manier helpen Crab Apple druppels afvallen bevorderen.

bach bloesem afvallen

Clematis: mindful eten

Clematis helpt om met je aandacht in het hier en nu blijven. Kijk aandachtig naar elke handeling die je doet als je aan het eten bent. Noem het mindfull eten.

Bachbloesem Wild Rose helpt wanneer je de ambitie mist om echt iets aan je eetpatroon te gaan veranderen. Omdat het in het verleden steeds niet gelukt is, zal het nu ook wel niet lukken. Deze gedachtes zijn verlammend en houden je niet in het hier en nu.

Larch: houd de moed erin

Bachbloesem Larch helpt je wanneer je weinig zelfvertrouwen hebt en last hebt van faalangst. Wanneer je er bij voorbaat al vanuit gaat dat het toch niet gaat lukken en het dus ook maar niet probeert. Bij twijfel en wanhoop, of ontmoedigd en depressief raken als jij je toch weer hebt zitten volproppen.

Water violet: emoties en eten

Problemen en verdriet voor jezelf houden en alleen op willen lossen. Eten uit eenzaamheid is ook emotie eten. Vooral als je problemen hebt en die voor jezelf houd. Bachbloesem Water Violet helpt je om die eenzaamheid te doorbreken en een fijne relatie met anderen op te bouwen. Met ruimte om problemen te delen en niet weg te eten.

Chestnut Bud: van oude naar nieuwe eetpatronen

Door de jaren heen hebben we allemaal gewoontes ontwikkeld die we normaal zijn gaan vinden. Zoals bijvoorbeeld elke avond een glaasje wijn bij het eten, veel frisdrank dringen, koffie met suiker en melk. Je neemt je voor om gewoontes te veranderen. Maar voor hoe lang? Om patronen te doorbreken is bachbloesem Chestnut Bud de remedie om herhaling van verkeerde patronen te doorbreken. Op weg naar een gezond leefpatroon!

bachbloesem afvallen

Agrimony en White Chestnut: als eten een verslaving wordt

Problemen verbergen achter humor, dat hoort bij het Agrimony type. Dit Gedrag kan soms ook tot eetverslaving leiden. Bijvoorbeeld op een feestje de clown uithangen, lekker eten en drinken. Om zo het beeld naar anderen te geven dat het goed met je gaat. Of, zoals bij het White Chestnut type. Ongewenste gedachten, zorgelijke gedachten en discussies die maar in je hoofd blijven zitten. Als afleiding ga je dan maar eten.

Centaury: als je moeilijk nee kunt zeggen

Allerlei verleidingen. Zeg daar maar eens ‘nee” tegen. Voeding heeft een grote psychologische invloed op de mens. Dat doen we graag: eten en drinken. Of we nu gezellig een etentje hebben met vrienden of als we verdrietig zijn en onszelf willen troosten.

Kun je tijdens een gezellig etentje moeilijk ‘nee’ zeggen en je grenzen aangeven? Dan kun je wel wat hulp gebruiken van bachbloesem Centaury. Helpt je om je eigen innerlijk evenwicht te vinden en te voelen wat goed is voor jouw lijf.

Geplaatst in Doelgroepen, Mindful & Lekker in je Vel, Uitdagingen & Klachten Overwinnen.

Jolanda is gediplomeerd Bach therapeut. Ze heeft jarenlange ervaring in het geven van Bach bloesem advies en het vinden van de juiste Bach mix op maat die het beste aansluit bij de hulpvraag van haar klanten.