Affirmaties: positieve gedachten die je leven leuk maken

Wij mensen denken wat af de hele dag. Niet alleen positieve, maar ook sombere gedachten. Gedachten komen en gaan, als onbewuste affirmaties. Van de meeste gedachten zijn  we ons niet eens bewust. Gelukkig maar!  Want volgens geleerden hebben we 40-60 duizend gedachten per dag. Tijd om ons bewust te worden van onze gedachten en hoe we de verbinding kunnen maken tussen lichaam en geest.

Affirmaties: Louise Hay

Voor wie haar nog niet kent: Louise Hay is bekend van haar bestsellers, die wereldwijd bekend zijn. Met haar inzichten en positieve filosofie heeft ze al veel mensen kunnen inspireren om positief te leven.

Mijn eerste kennismaking met haar boeken was ‘Je kunt je leven helen’ .  Louise Hay laat je op een eenvoudige en begrijpelijke manier kennismaken met de verbinding tussen lichaam en geest. Je negatieve gedachten en overtuigingen over jezelf zijn vaker dan je denkt de oorzaak van emotionele problemen en lichamelijke klachten.

Hierin zie ik ook een duidelijke overeenkomst met Bach bloesem therapie. Het uitgangspunt is dat je leert om van jezelf te houden en jezelf goed te leren kennen.  En jezelf en anderen te vergeven. Hiermee zet je stappen om je leven ten goede te veranderen. Dat klinkt makkelijker dan het is, maar Louise Hay geeft heel veel inspirerende teksten, ervaringen en voorbeelden van anderen, meditaties en affirmaties. Aan het eind van het boek vind je een praktisch overzicht van klachten en de gedachtepatronen die daar mogelijk aan ten grondslag liggen.

Affirmaties: kracht van bachbloesems

Bachbloesems en affirmaties zijn een sterke combinatie. De  affirmaties (positieve zinnetjes) die je dagelijks tegen jezelf zegt beïnvloeden, net als de bachbloesems je (onbewuste) gedachten. Bij elke bachbloesem is een affirmatie te bedenken, die de werking ervan versterkt. Dat komt omdat het helpt bewust te worden van jouw transformatie: van negatief naar positief.

Enkele voorbeelden om je alvast te inspireren. Lees meer op de overzicht pagina, bij de beschrijving van de bachbloesems.

“Ik ben eerlijk tegenover mezelf” –> Agrimony

“Als ik anderen kan vergeven, kan ik mezelf ook vergeven” –> Beech

“Mijn innerlijke gids wijst mij de weg” –> Centaury

“Ik leer van mijn ervaringen” –> Chestnut Bud

“Het vertrouwen dat ik elke moeilijkheid kan overwinnen, maakt mij sterk” –> Gorse

Affirmaties en Bachbloesems

Affirmaties leven

Nog wat inspiratie voor elke dag: om de dag goed te beginnen.

“Gisteren is voorbij, vandaag maak ik een nieuwe start”.

“Ik ben niet de enige die……………”

“Ik mag om hulp vragen”.

“Als ik een fout heb gemaakt, kan ik die verbeteren”.

“Ik weet toch niet wat anderen denken, dus ik laat het los”.

“Ik heb vertrouwen in mezelf”.

Nog meer helpende gedachten nodig? Adinda de Vreede heeft een hele kaartenset ontworpen met 55 positieve hulpkaarten.

 Affirmaties voor elke chakra

De chakra’s zijn de centra van activiteit in het lichaam. Een activiteit waarmee levens energieën worden waargenomen, opgenomen en overgedragen. Je kunt ze zien als de motoren die jouw systeem draaiende houden. Alles wat we ondernemen, al onze handelingen en inzichten vinden plaats vanuit de chakra’s. En keren hier ook weer terug. Affirmaties kunnen de positieve energie in de chakra’s versterken.

1e chakra (overlevings-chakra)

De basis chakra van het zijn en het zelf behoud. Affirmaties:  “Ik geloof dat de goedheid van het leven mij bijstaat”. “Ik ben dankbaar voor de ervaringen in mijn leven”. “Ik accepteer mezelf zoals ik ben”.

2e chakra (voortplantings-chakra)

Chakra van het voelen en de zelf voldoening. Affirmaties: ‘Ik accepteer dat ik van nature gezond ben”. “Ik weet dat ik recht heb op goedheid en vreugde”. “Ik verdien het om vrede in mijn leven te voelen”.

3e chakra (handelings-chakra)

Chakra van het willen en de zelfbepaling. Affirmaties: “Ik weet dat ik liefde, intelligentie en goedheid ben”. “Ik vertrouw erop dat het leven me zal steunen bij elke verandering”. “Ik gebruik mijn macht met wijsheid”.

4e chakra (liefdes-chakra)

Chakra van beminnen en zelfacceptatie. Affirmaties: “Ik ben liefde”. ‘Liefde is het centrum van mijn leven”. “Leven geneest me en vernieuwt me”.

5e chakra (communicatie-chakra)

Chakra van het spreken en de zelfexpressie. Affirmaties: “Ik druk mezelf zo eerlijk mogelijk uit”. “Ik luister naar mijn innerlijke waarheid”. “Ik communiceer wat ik vind, zonder anderen mijn waarheid op te dringen”.

6e chakra (verbeeldingskracht-chakra)

Chakra van het zien en de zelfbespiegeling. Affirmaties: “Ik put wijsheid uit mijn verleden en haal genezing uit het heden”. “Ik gebruik mijn intelligentie en intuïtie om mijn levenspad te verlichten”. “Ik ben compleet”.

7e chakra (cognitie-chakra)

Chakra van het weten en zelfkennis. Affirmaties: “Ik erken een spirituele aanwezigheid in mijn leven”. “Ik laat angst, twijfel en pijn vrij terwijl ik accepter dat ik een gezegd leven heb”. “Ik geef mijn arrogantie en ego over aan een hogere macht dan ik zelf”.

Geplaatst in Mindful & Lekker in je Vel.

Jolanda is gediplomeerd Bach therapeut. Ze heeft jarenlange ervaring in het geven van Bach bloesem advies en het vinden van de juiste Bach mix op maat die het beste aansluit bij de hulpvraag van haar klanten.