Acupunctuur in combinatie met massage

Heb je wel eens gehoord van acupunctuur in combinatie met massage? Ik ook niet, tot in in contact kwam met Stella Maris Therapie.

Stella

Heel veel mensen, waaronder ik zelf ook, hebben regelmatig last van hun nek of schouders. Vaak komt dat door een verkeerde houding, bijvoorbeeld wanneer je te lang achter een computer zit. Een massage kan dan verlichting en ontspanning geven. Zeker in combinatie met acupunctuur.

Omdat ik zelf erg enthousiast ben over deze combinatie, wil ik dat graag delen.

Wat is acupunctuur eigenlijk?

Acupunctuur is iets waar iedereen wel een beeld bij heeft, maar misschien niet precies van weet wat het inhoudt. Acupunctuur is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde, waarbij naalden gebruikt worden om bepaalde energiepunten van het lichaam te activeren.

Een behandeling bestaat dus uit het plaatsen van acupunctuurnaaldjes op verschillende plaatsen in het lichaam. Er wordt natuurlijk niet zomaar in je lichaam geprikt. Aan de behandeling gaat eerst een diagnose vooraf om een beeld te krijgen van de klacht. Tijdens de behandeling blijven de naaldjes ongeveer een half uur zitten. Zo beïnvloeden ze de energiestroom van de meridianen, die door het hele lichaam heen lopen.

Het netwerk van meridianen vormt een netwerk waarop de acupuntuurpunten liggen. Die punten hebben ieder hun eigen (energetische) functie. De behandeling is erop gericht om de energiehuishouding te verbeteren en in balans te brengen. Hoe heerlijk is dat, om de praktijk met een fit en uitgerust gevoel te verlaten.

Acupunctuur in combinatie met massage

Tijdens mijn behandeling bij Stella heb ik zelf de ontspannende werking ervaren. Niet alleen voor mijn schouders, maar ook de nek, de armen en de borstkas worden onder handen genomen. En dat vond ik een hele fijne en ontspannende ervaring!

Inmiddels is het echt een cadeautje dat ik mezelf met terugkerende regelmaat gun. Vooral omdat ik echt merk dat ik steeds meer in balans kom.

Maar hoe werkt acupunctuur in combinatie met massage? Zitten de naaldjes dan niet in de weg tijdens de massage? Nee, zeker niet, omdat de behandeling begint met een massage van een half uur. Daarna worden de naaldjes geplaatst en kun je 25 minuten nagenieten van de massage. Ondertussen werken de naaldjes aan je energiehuishouding, waar dat nodig is.

Japanse gezichtsmassage

Na een gezichtsmassage heb je het gevoel dat je op vakantie geweest bent. Vooral aan te raden voor mensen die geen hele lichaamsmassage willen, maar wel ontspanning zoeken. Deze uitgebreide massage bestaat uit:

  • Massage van schouder, nek, thorax of voeten
  • Cosmetische bindweefselmassage
  • Stimulering van een aantal meridianen door acupressuur of acupunctuur
  • Hoofdhuid massage
  • Lymfedrainage
  • Aromatherapie
  • Masker van klei

Stella is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde. Daarom wordt je behandeling (deels) vergoed door de zorgverzekeraar.

Geplaatst in Mindful & Lekker in je Vel, Uitdagingen & Klachten Overwinnen.

Jolanda is gediplomeerd Bach therapeut. Ze heeft jarenlange ervaring in het geven van Bach bloesem advies en het vinden van de juiste Bach mix op maat die het beste aansluit bij de hulpvraag van haar klanten.